tag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post1302260982583702940..comments2023-11-24T10:43:51.368+02:00Comments on Ruckelhäxan Stjärnkraft: För det där nytillkomna sötsugetNina/Stjärnkrafthttp://www.blogger.com/profile/06158647094066469020noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-40419589948200034492014-09-23T14:55:09.533+03:002014-09-23T14:55:09.533+03:00Nu blev jag klokare och ska nog prova det där gans...Nu blev jag klokare och ska nog prova det där ganska omgående. Tackar!<br />Cicihttps://www.blogger.com/profile/12730399231928034090noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-72791258418608574832014-09-22T22:36:59.317+03:002014-09-22T22:36:59.317+03:00Det är busenkelt, precis som du säger:
Skala, kär...Det är busenkelt, precis som du säger:<br /><br />Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Koka dem på svag värme till mos. Ta en mixerstav till hjälp om de inte vill bli riktigt sönderkokta för egen maskin.<br /><br />Tillsätt socker enligt smak. Äpplets egen sötma avgör förstås hur mycket som behövs. Smaksätt även med kanel och vaniljsocker, också det enligt vad dina egna smaklökar tycker.<br /><br />Lägg ett bakplåtpapper på en ugnsplåt och bre ut moset till ett 3-4 mm tjockt lager. Torka mosplattan i strax under 100 graders värme till den börjar kännas som segt gummi. Eller sänk temperaturen till 50-60 grader och låt plåten stå inne över natten.<br /><br />Skär den torkade mosplattan i långa remsor eller bitar. Förvara i burk med tätslutande lock. Hållbarheten vågar jag inte uttala mig om, men jag antar att den blir längre i proportion till ökad sockermängd.<br /><br />Just nu håller jag på och torkar ett mos gjort på Victoriaplommon. Imorgon bitti vet jag hur resultatet blev :o)Nina/Stjärnkrafthttps://www.blogger.com/profile/06158647094066469020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-84119604378776387992014-09-22T22:19:45.918+03:002014-09-22T22:19:45.918+03:00Busenkelt låter ju bra, bara jag förstod hur du gj...Busenkelt låter ju bra, bara jag förstod hur du gjorde. Har gott om äpplen som behöver tas om hand.Cicihttps://www.blogger.com/profile/12730399231928034090noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-91644257263931369302014-09-19T16:41:46.088+03:002014-09-19T16:41:46.088+03:00"Smart!" säger jag också. Ja, om din idé..."Smart!" säger jag också. Ja, om din idé att presentera vaniljglassen med mosstrimlor på toppen.<br /><br />Ser rysligt fram mot fruns frön, bara så hon vet :o) Jag skulle gärna skicka något i min tur, men jag har förmodligen ingenting som du behöver/vill ha.Nina/Stjärnkrafthttps://www.blogger.com/profile/06158647094066469020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-14403909679857659382014-09-19T08:25:27.958+03:002014-09-19T08:25:27.958+03:00Smart! Några sådana remsor tillsammans med ett cit...Smart! Några sådana remsor tillsammans med ett citronmelissblad eller liknande på vanlig, tråkig vaniljglass skulle kanske imponera på gästerna vid nästa middagsbjudning. <br />Kram /Kerstin PS. Fröna kommer så småningom. Jag bara väntar på att Blåparasollets frön ska mogna ordentligt.DSÖlandsvindarhttps://www.blogger.com/profile/04260508769892006780noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-92157719866408047382014-09-18T12:48:23.710+03:002014-09-18T12:48:23.710+03:00Nå, det här är inte en av mina egna idéer. Det här...Nå, det här är inte en av mina egna idéer. Det här såg jag i ett tv-program för nåt år sedan, men har inte haft behov av att prova förrän nu. Det går f.ö. bra att göra med alla möjliga bär och frukter också :-)Nina/Stjärnkrafthttps://www.blogger.com/profile/06158647094066469020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-8654463541974768572014-09-18T12:18:56.682+03:002014-09-18T12:18:56.682+03:00Hur kommer du på allt?
Kram, MonicaHur kommer du på allt?<br />Kram, MonicaMonicahttps://www.blogger.com/profile/16140418552225199365noreply@blogger.com