tag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post5386686424838301291..comments2023-11-24T10:43:51.368+02:00Comments on Ruckelhäxan Stjärnkraft: Om att tillfredsställa sina lustarNina/Stjärnkrafthttp://www.blogger.com/profile/06158647094066469020noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-89461186275750085372012-04-03T18:44:06.482+03:002012-04-03T18:44:06.482+03:00Linser, bönor, jäst, småfisk, etc etc (listan är r...Linser, bönor, jäst, småfisk, etc etc (listan är rätt lång) ger mej värk i lederna. Har fått diagnosen gikt för några år sedan. Får ingen portvinstå eller andra typiska symptom men däremot kommer känslan av grus i lederna som ett paket på posten följande dag efter tex en tallrik ärtsoppa. :( <br /><br />Att jag sen inte fattade att soijamjölk (som jag använde istället för mjölk pga att jag dessutom har laktosintolerans) faktiskt är nåt jag ska undvika tog det lång tid att fatta. Men den görs ju på soijabönor. Nu har jag varit värkfri i lederna över ett halvår! :D<br /><br />PipiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-12067728178482044962012-04-02T19:31:08.753+03:002012-04-02T19:31:08.753+03:00Ja, vi äter i alla fall tutto totale, men det är v...Ja, vi äter i alla fall <i>tutto totale</i>, men det är väl en smaksak hur man vill göra. De är helt ätliga efter 4 dagar och fortsätter sedan att växa till sig om de får stå ljust. Vill du stoppa tillväxten är det bara att sätta dem i en tätslutande burk i kylen, där de håller sig bra några dagar.Nina/Stjärnkrafthttps://www.blogger.com/profile/06158647094066469020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-79508292724714623572012-04-02T19:27:17.222+03:002012-04-02T19:27:17.222+03:00Spännande odling! Äter man sen hela linsen eller b...Spännande odling! Äter man sen hela linsen eller bara grodden?<br />Och är dom färdiga efter 4 dagar. som dom ser ut på söndagsbilden?<br />Kram, MonicaMonicahttps://www.blogger.com/profile/16140418552225199365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-37986412029079517262012-04-02T18:37:53.332+03:002012-04-02T18:37:53.332+03:00Sur i Sumpan:
Skaffar du dig en fisksump och samla...<b>Sur i Sumpan:</b><br />Skaffar du dig en fisksump och samlar alla silvriga kan du säkert få ihop till en "fisk"-soppa vad det lider! Nånsorts protein innehåller de små kräken säkert, men hur det är med halten Omega 3 vete fan.<br /><br /><b>Skånegrabben:</b><br />I wish! *suckar*Nina/Stjärnkrafthttps://www.blogger.com/profile/06158647094066469020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-75732725042011144652012-04-02T18:11:24.560+03:002012-04-02T18:11:24.560+03:00Hej
Det där odling sättet ser kul ut. Fungerar de...Hej<br /><br />Det där odling sättet ser kul ut. Fungerar det på enkronor också? hahahaSkanegrabben i Malmöhttps://www.blogger.com/profile/15660128251418827824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-58093693844374554782012-04-02T17:47:14.725+03:002012-04-02T17:47:14.725+03:00Själv hittade jag några silverfiskar i badrummet i...Själv hittade jag några silverfiskar i badrummet i morse. Är det nån som har ett bra recept? Huruvida man kan knapra på dom om man har gikt har jag inte en aning om.Sur i Sumpanhttps://www.blogger.com/profile/01774189504228878484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-87409336719789578082012-04-02T16:12:41.003+03:002012-04-02T16:12:41.003+03:00Pipi:
Va, är det sant?? Undrar varför?
Stickmamma...<b>Pipi:</b><br />Va, är det sant?? Undrar varför?<br /><br /><b>Stickmamman:</b><br />Japp! :o)<br /><br /><b>Susie:</b><br />Linser är jättegoda och mycket underskattade. Tyvärr glömmer jag alltför ofta själv bort att använda dem i matlagningen, men sen får jag alltemellan ett il.<br /><br />Tidigare har jag bara använt dem i kokt form, så det här är första gången jag provat grodda dem.<br /><br /><b>Cici:</b><br />Vi käkar dem helt naturella som substitut för sallad, som den här årstiden har ett pris som närmar sig vad det tas för rent guld.<br /><br />En glasburk blir en groddningsburk genom att du stuvar undan locket och istället spänner fast ett finmaskigt nät över öppningen, så att burken kan ställas upp och ner och rinna av när blötläggningen är färdig men groddarna måste sköljas en eller två gånger om dagen tills de är ätfärdiga. Att jag råkar ha en "riktig" groddningsburk beror på att jag fyndade den på Emmaus för 0,20 euro för några år sedan :o)Nina/Stjärnkrafthttps://www.blogger.com/profile/06158647094066469020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-18677212485476963152012-04-02T15:32:33.750+03:002012-04-02T15:32:33.750+03:00Kul att få följa de små liven så där på bild.
Någ...Kul att få följa de små liven så där på bild. <br />Några frågor: Vad använder man groddarna till? I sallad kanske?<br /><br />Vad är det som gör att en burk blir en groddningsburk?Cicihttps://www.blogger.com/profile/12730399231928034090noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-37461213195219909142012-04-02T10:34:57.591+03:002012-04-02T10:34:57.591+03:00Linser är gott, åt het hemgjord linsröra till lunc...Linser är gott, åt het hemgjord linsröra till lunch igår tillsammans med lite "helgskinka". Alltså rester!Susie på Stjärnarve...https://www.blogger.com/profile/10653276939528563518noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-8909899892867672832012-04-02T10:31:42.666+03:002012-04-02T10:31:42.666+03:00Det är så gott.KramarDet är så gott.Kramarstickmammanhttp://ainalundqvistblogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-80274559734322269872012-04-02T10:03:24.023+03:002012-04-02T10:03:24.023+03:00Åhh!! Linser som är så gott! Tyvärr kan jag inte ä...Åhh!! Linser som är så gott! Tyvärr kan jag inte äta dem längre bara. De står med rödtext på listan över födoämnen en giktpatient ska undvika. :(<br /><br />PipiAnonymousnoreply@blogger.com