tag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post8641686269274583126..comments2023-11-24T10:43:51.368+02:00Comments on Ruckelhäxan Stjärnkraft: Om att komma upp i smöretNina/Stjärnkrafthttp://www.blogger.com/profile/06158647094066469020noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-54895846984779654212013-05-10T12:17:24.405+03:002013-05-10T12:17:24.405+03:00Av en liter grädde får man, som jag skrev i inlägg...Av en liter grädde får man, som jag skrev i inlägget, cirka 500 g smör. Hur mycket du så att säga tjänar på att göra eget smör går väl att diskutera. Det beror förstås på vad du betalar för grädden, ställt i relation till vad butikspriset på smör är.<br /><br />Den stora "vinsten", som jag ser det, är att du vet vad du får, du kan bestämma salthalten enligt exakt din egen smak och göra en egen matfettsbladning med exakt den mängd olja <b>du</b> vill blanda i. Och så vet du ju med hundra procent säkerhet vilket tillverkningsdatumet är ;o)<br /><br />Underhållningsfaktorn får vi inte heller glömma, förstås!Nina/Stjärnkrafthttps://www.blogger.com/profile/06158647094066469020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-81102004088731303192013-05-10T12:12:06.942+03:002013-05-10T12:12:06.942+03:00Senaste gången jag gjorde smör, var i första klass...Senaste gången jag gjorde smör, var i första klass i småskolan! Det var några år sedan...<br />Men det låter ju väldigt enkelt - undrar om det lönar sig? Hur mycket smör får man av en liter vispgrädde, tro?<br />Ha det gott, kram, MonicaMonicahttps://www.blogger.com/profile/16140418552225199365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-77173276731841527162013-05-10T11:06:19.897+03:002013-05-10T11:06:19.897+03:00Jodå, nog ska det gå alldeles utmärkt med laktosfr...Jodå, nog ska det gå alldeles utmärkt med laktosfri grädde. Den är ju, förutom det borttagna mjölksockret, precis likadan som vanlig grädde. Jag har själv tänkt i samma banor, eftersom Lilla A är laktoskänslig. Och laktosfritt smör är hyfsat dyrt i butiken, så kan man göra eget av rödprisfyndad grädde ... sk*tbra, helt enkelt!Nina/Stjärnkrafthttps://www.blogger.com/profile/06158647094066469020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8866422542525181748.post-70502570114585496142013-05-10T10:54:33.296+03:002013-05-10T10:54:33.296+03:00Det där borde vi testa på med ungarna någon gång. ...Det där borde vi testa på med ungarna någon gång. "Bara för att" liksom. Det ska väl funka med laktosfri grädde också då två av oss måste hålla oss till laktosfritt!?<br /><br />PipiAnonymousnoreply@blogger.com