Så hur går det med den då, odlingen? Jotack, chilin växer bra, så även bönorna och igår kunde jag plocka min första 'Wautoma' i Glaspalatset!
Eftersom sorten är ny för mig, och jag var osäker på hur pass stor den egentligen skulle bli innan den är skördeklar, hade jag väntat lite onödigt länge. Den hade därför hunnit börja spricka upp inifrån, men smaken, utan ett spår av bitterhet, var det inget fel på! Igår åt jag första mackan med årets första, egenodlade gurka:
Noteras bör, att jag helt i onödan ödat tid på att plocka bort hanblommorna! När jag besökte försäljarens sida alldeles nyss upptäckte jag nämligen att de skriver så här om sina gurkfrön:
To clear up any confusion, these are real, non-hybrid cucumbers, and they’re much easier and less fussy than the hybrids. You don’t need to pick the male flowers off, and they don’t go bitter if you grow several types ... basically just plant them and let them get on with it. And of course, if you wait long enough, you will get seeds in your cucumbers that you can grow next year!
Hur i helsefyr har jag lyckats missa den informationen tidigare?! Jag, min korkskalle, hade för mig att det är precis tvärtom :o/
Grattis till egen gurka, det är verkligen kul att ha egna grönsaker! Och dubbelt så roligt om man kan så egna frön och få resultat!
SvaraRaderaVarmt här idag, 23 grader i vattnet - många bad...
Kram, Monica