torsdag 24 maj 2012

”Jag fattig, syndig människa ...”

DET BÄR SIG inte bättre än att vi i lilla Mariehamn på lilla Åland har två etablissemang där det säljs äkta italiensk glass. Det ena, Gelateria Anna & Aldo, är dessutom beläget på obehagligt nära avstånd från ”Rucklet”, bara nån gångminut bort.

Men jag är en karaktärsfast person! Antalet gånger jag tillåtit mig att gotta mig åt denna dyra lyx går faktiskt att räkna på ena handens fingrar. Fast igår trillade jag dit, när väninnan M kom förbi och ”lurade” med mig. Det fina med den här glassen är att den inte är så äckligt söt som många fabriksproducerade sorter. Och för mig, som föredrar ”syr­liga sötsaker” var valet enkelt: mango, citron och havtorn.


Just nu är det jättekul att sitta och titta på fågellivet i ruckelträd­går­den. Gråsparvarna och talgoxarna bjuder för närvarande på en fart­fylld häckningsshow och jag sitter på första parkett inne i mitt kök.Den bästa tiden för Ålands landskapsblomma, gullvivan, är just nu. När jag vandrade runt på gården igår kväll började fundera på hur det gått för vinnarna i mitt frölotteri ifjol. Sådde ni? Har något grott..? Det skulle vara roligt att veta :o)

3 kommentarer:

 1. Härliga tider med glass och fågelpyssel. Det där med havtornsglass blev jag nyfiken på. Jag har en påse havtorn i frysen från fjolåret och har just funderat på vad jag ska använda det till. Ska nog göra ett försök med glass.

  Jag går runt och letar gullvivor men har inte hittat något ännu. Kommer just från svägerskan vars gullviveplantor börjar bli ganska stora, men kanske att det tar en tid innan frön blir till plantor. Jag är dock ytterst försiktig när jag nu går runt och rensar i mina rabatter. Kommer att meddela så fort jag hittar något. Om jag nu gör det.

  SvaraRadera
 2. Hej

  Man FÅR synda och unna sig lite ibland trots en mager ekonomi. Annars vore det outhärdligt att leva.
  Själv längtar jag efter att få synda med fikor och annat, men det får nog dröja en tid till. Drömmen är att inte behöva prioritera, som många av oss slipper. Att fika och kunna göra annat samtidigt är ju lyx......så du var väl unnad din glassfika.

  SvaraRadera
 3. MMM vad gott det ser ut,jag har havtorn från Åland men det har inte blivit bär men dom ska ju vara av olika kön å det vet jag inte om det är.Dom är några år nu.Det ser smaskigt gott ut.Kramar

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!