måndag 29 augusti 2011

Frölotteri!

I MIN TRÄDGÅRD växer bland annat Ålands landskapsblomma, gull­vi­van, i en av rabatterna. Efter blomningen i år har jag tagit tillvara mängder av frön, som jag nu har bestämt mig för att lotta ut bland mina bloggbesökare. Hela fem besökare har chansen att få en påse med flera hundra frön till framtida vårlig fägring i den egna täppan!


För att få en lott behöver du bara kommentera det här inlägget. Om du ännu inte registrerat dig som följare så passa på att göra det nu, om du ändå brukar titta in här hos mig regelbundet. Då femdubblar du dina vinstchanser, det vill säga får fem lotter.

Genom att från din egen blogg länka till min + lämna en kommentar här har du som redan är re­gistrerad följare samma möjlighet att hjäl­pa fru Fortuna på traven och knipa åt dig fem lotter.

Dragningen av vinnarna förrättas måndagen den 12.9.2011 med hjälp av en slumptalsgenerator. Vilka som vunnit meddelar jag här på blog­gen.

8 kommentarer:

 1. Ja du jag är gärna med men vet inte om dom klarar sonen här uppe.
  Gullvivor har jag sett vilt där nere hos er det var alldeles gult.
  Det är en fin blomma.Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Nina, jag hade en massa gullvivor de första åren här i huset, men de försvann en efter en. Jag tror att vi har för kalkig jord för den söta blomman.
  Mina gullvivor hade vi flyttat ifrån mina föräldras stuga, där växte de i en helt annan typ av jord, mager,lite mer grusig.
  (Om jag inte tar helt fel så tror jag gullvivan är fridlyst här)Ska undersöka hur det är med det.
  Monkan.

  SvaraRadera
 3. Stickmamman:
  Nå, nog tror jag att det kan vara värt att prova på en lite skyddad plats :o) Hos mig är jorden väldigt sandblandad, så det kan ju vara något att tänka på i så fall.

  Monkan:
  Nja, jag tror inte att det är för hög kalkhalt som är problemet. Jordmånen här på Åland är, precis som på Gotland och Öland, väldigt kalkrik, och särskilt på de platser där gullvivan växer i mängd och massor tillsammans med vårblommande Adam och Eva. Här hos oss är den allmän och finns i princip överallt, men på en del platser i större volymer än på andra.

  SvaraRadera
 4. Här har vi också gott om gullvivor så ta inte med mig i dragningen. Just nu försöker jag få en röd variant som växer på grannens äng, att trivas hos mig också.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 5. Men din lyckans ost! En sån där röd variant snubblade jag över i en hassellund förra våren, men hade inget grävredskap med mig. När jag återvände några dagar senare kunde jag inte för mitt liv hitta plantan igen, så jag fick ge mig hemåt utan rödingen :o/

  SvaraRadera
 6. Jamen det är klart att jag vill vara med i utlottningen, men om stickmamman misstänker att hennes zon är i häftigaste laget, så är ju min en en zon till, så vad ska man tro.
  Nu ska jag försöka länka till dig, bara jag hinner skriva ett inlägg innan tiden går ut.

  SvaraRadera
 7. Har nåt strul med Blogger och kan inte kommentera som inloggad. Läser fortfarande men det känns så trist att inte kunna skriva med mitt egen namn, därför blir det inte av.. Men gullvivefrön vill jag gärna slåss om! Det var ju min pappas favoritblomma och är extra kär!

  H. Pipi

  SvaraRadera
 8. Vad roligt att redan nu tänka bortom vintern som närmar sig... Härligt intiativ! Klart jag är med i lotteriet och jag har skrivit om dig i min blogg! Ha en fin helg!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!