måndag 4 augusti 2008

Snickrat och målat

NU ÄR BÅDE det nu ommålade, tidigare bokfolierade IKEA-natt­duks­bor­det och dotras ”nattdukshylla” färdiga också. Jag hade ju tänkt ha IKEA-bordet själv, men det passar så bra som förvaringsplats för spel och pussel att det får bli i flickrummet.

”Nattdukshyllan” - eller vad det nu ska kallas - byggde jag av över­bli­vet virke från altanbygget i fjol + ett lagerhyllplan i obehandlad furu som jag fått av någon vid en garagestädning. Den kromade stången för krokar som går mellan konsolerna är det återanvända stativet till en gammal lampa från 1970-talet, som nyss gav upp andan med en smäll.

Det som varit dyrast i omstylingen av dotterns rum är faktiskt färgen och skruvarna, för det enda nyköpta virke som gått åt är några meter hyvlad 45x45 furu till loftsängen. I övrigt är allt gjort av restbitar från tidigare projekt eller något gammalt och slitet som fått en uppfräsch­ning.

Virka, virka, virka ... fredslappar

STÅNK-STÖN-PUST, men nu är jag i alla fall klar med fem grytlappar.[tags: crochet, pot-holder, peace, sign, cotton, Etsy]

söndag 3 augusti 2008

Månne turen har vänt?

YAY, WHAT JOY! Ännu en bra morgon med en specialbeställning på en stjärnmobil på Etsy, en likadan som jag sålde den 18 juli. Men hur ska jag hinna med allt..? Jag har fortfarande sju Peace-grytlappar kvar att virka till tjejen i Kalifornien och så borde jag fylla på med nya objekt på Etsy också. Fast kul är det!!!

Plus att jag igår för första gången i livet lyckats få de två sista siffrorna rätt på Joker. Kan det vara så att min tur håller på att vända? Det är knappt jag vågar tänka i dom banorna, men som goda vännen Kicki brukar säga: ”Tacka bara universum, du.”