torsdag 26 maj 2016

Tillökning i min trädgård

I MÅNDAGS FÖLJDE jag med som sällskapsdam på kompisens dagsresa till Uppsala. Hur det nu var så kom det hem lite – ähum... – nytt till trädgården i den vevan.

Vitblommande koreansk anisisop:


Vitblommande syrenbuddleja:


Vitblommande kaukasisk höstvädd:


Kungsnäva:


Liten flocknäva 'Dusky Crug':


Stäppsalvia 'Sensation Deep Rose':


Näva 'Sanne':


En gröngul heuchera (alunrot) som jag tyvärr inte fick något namn på:


Två nya sorters jordgubbar. De två översta raderna är rödblommande 'Toscana', de två understa gamla, franska sorten 'Mara de Bois':


Och så bar det sig inte bättre än att det i fyndrummet på IKEA stod två skyltexemplar av buxbom som reades bort för halva priset ,,,


Ovanpå det blev jag helt oväntat mamma till en ny (namnlös) ros igår! Eller tja, ny är den inte, för den är uppgrävd i en gammal trädgård i närheten och planterades i tiderna av den nuvarande fastighetsägarens, nu 70+, mor. Rotklumpen var jättelik, så jag håller tummarna för att den ska ta sig hos mig så att jag får se vad det är jag fått :-D


Dessutom har jag planterat ut aklejan 'Nora Barlow', som jag själv drivit fram från frö. Idag väntar nedgrävning av några solrosplantor jag dragit upp av helt vanliga, skalade frön från livsmedelsbutiken. Ja, bara som ett rent experiment för att se vad det blir av sådana.