lördag 12 maj 2012

Ja, det är våren! Ja, det är våren!
...som liksom har fastnat i dörrhålet

 

FRAMÅT KVÄLLEN IGÅR gick jag och Lilla A en kort promenad för att lämna in hennes bekräftelse på att hon kommer att fortsätta dansa vid Ålands musikinstitut till hösten. Efter en mulen dag var kvällen riktigt vårfin, men från ingenstans tornade åskblå molnbankar upp sig på him­len. Just så ja, ovädret var ett faktum.

Men vi hann hem före regnet kom, och på vägen var det bara att kons­tatera att återväxten av spanska skogssniglar, de s.k. mördarsniglar­na, helt klart är tryggad. Usch! :o( Ska jag månntro klara ”Rucklets” trädgård ett år till tack vare min hetsjakt på maskrosor..? Spänningen är oliidlig! ;o)


På odlingsfronten ägnar jag mig f.n. åt ett experiment. Baljväxter i all­mänhet går ju bra att grodda, det är ju ingen nyhet. Hm, tänkte jag därför för några dagar sedan, häromsistens groddade jag gröna linser och peta­de ner en halvgroddad lins i en basilikakruka. Den linsen väx­er nu som ogräs, så varför inte testa samma sak med årets vaxbön­sådd för att få igång dem med god fart..?

Sagt och gjort. Jag la bönorna i blöt ett dygn i en burk och efter det behandlade jag dem exakt som jag gör med vilka andra bönor som helst: ett nät över burköppningen, burken upp och ner i mörket och sköljning av bönorna 2-3 ggr/dag. Redan andra dagen tittade små groddanlag fram och igår, tredje dagen, planterade jag dem i såjord. Nu ska jag testa samma sak med mina frön till frilandsgurkor också!


Pelargonplantorna som jag drivit från egna frön sådda den 23 mars har nu flyttat från den magra såjordsbädden till större krukor med rik­tig jord. Det är kul! Men hur är det egentligen med frösådda pelar­go­ner? Är de sortäkta eller kan det bli vad som helst..?

fredag 11 maj 2012

Färgterapi, budgetvarianten

 

Maj.
 
Fredag.
 
Mulet.
 
Men ...
 
gott om gräslök i landet,
orangeglatt glittrande av regn,
en färgstark italienare,
första mårbackablomningen.
 
Japp, I will survive.

torsdag 10 maj 2012

Om att ha flow

IBLAND ÄR DET som om allt bara klickar på plats, bit efter bit, tills hel­heten är färdig. Snyggt, prydligt och som om det vore förutbestämt, nästintill magiskt.

En f.d. klasskompis (från min tid som handelsstuderande för länge, länge sedan) är i startgroparna med ett nytt företag. Ett nytt före­tag behöver en ny logo och det är då jag kommer in i bilden.

Under mina snart 25 år i den grafiska formgivningsbranschen har det hunnit bli ett antal logotyper. Somliga har krävt sömnlösa nätter, tan­dagnisslan och huvudvärk innan de motsträvigt behagat lämna mo­der­livet. Andra har liksom bara funnits där direkt, utan desto mer mot­stånd, och det här var en sån gång.

När kemin mellan mig och uppdragsgivaren stämmer, när jag känner för det som företaget ägnar sig åt och när stjärnorna synbarligen står i sina rätta posi­tio­ner, tja, då säger det liksom bara Klick!

”Kunden” är nöjd. Jag är nöjd. Men vad tycker ni andra, ni i mål­grup­pen? Blir man inte glad av att titta på den och så där liksom varm i själen..?


Den mindre positiva effekten av denna glädjande flow är att jag idag är rys­ligt snurrig i mössan. Det är priset jag numera får betala för att flera timmar i följd sitta framför datorn. Är det inte det ena så är det det andra :o/

onsdag 9 maj 2012

En sån där dag

 
Igår hände det igen.Inte fanns det nån lingonsylt i kylen heller.
Hur patetisk får man egentligen bli?
Hundmat på burk kanske..? Bäst före 2009, typ.


tisdag 8 maj 2012

Får det kanske lov att vara lite bubbel..?


I MIN TRÄDGÅRD börjar det bubbla nu!

Rhododendronknopparna är redo att explodera när som helst ...
magnolian vecklar kanske ut sina vita kjolar redan idag ...
”säcktulpanerna” är resliga och i fullaste blom ...
och ruggen med min namnlösa viva är tät som en vargskinnsmössa.

Fast i gästhamnen är det fortfarande tomt och öde. Men vänta bara! Det tar inte många veckor förrän det blir trångt om saligheten bland pollare och bryggor, för ser ni, förr än ni anar är det sommar.

I mig bubblar det förresten också lite grann. För trala-la-la-laa, jag har fått brev från JO :oD

måndag 7 maj 2012

Teknikens [vid]under
eller
Dancing in The Dark

 
EFTER SJU SORGER och minst åttio bedrövelser har jag äntligen lyck­ats lägga upp en video från Ålands musikinstituts dansgala igår, den 6 maj.

Det kan nästan sägas ha skett med livet som insats, för i ett skede ha­de jag lyckats med att få mitt Googlekonto inaktiverat helt och hållet! Bara det, att lyckas luska ut hur i hela glödheta man ska gå tillväga för att aktivera det igen ... tja, det tog väl sisådär ett par timmar. Ingen humörhöjare, om jag så säger.Bild- och ljudkvaliteten är förstås vad den är, eftersom jag filmat med min vanliga digitalkamera :o/

Men dansgalan bjöd, precis som i höstas, på en fartfylld dansshow med allt från den ljuvligaste, klassiska balett till det modernaste mo­derna i form av street dance. Proffsig koreografi och läcker ljussättning bidrog förstås till helhetsupplevelsen!


Tillställningen var minst sagt välbesökt. Hela parketten var fullsmockad och det blev rätt tätbefolkat till och med uppe på läktaren, där jag ha­de parkerat mig med min kamera.


Bland dansarna återfanns, förutom Lilla A, för övrigt min rara tand­hy­gie­nist också. Hos henne har jag varit på eftermiddagen idag, och även om hon är gullig och snäll så är jag inte på mitt bästa just nu. Fanken ändå, vet ni, vad det värker i käftamentet ... Och en blixtrande huvudvärk har jag också fått, som lök på laxen :o(

söndag 6 maj 2012

Mutation..?

Lilla A gillar att titta på hockey-VM.
Hur &@§?$# har det gått till??