De senare har jag helt frejdigt planterat tätt, tätt i lite större plastkrukor, som i sin tur nu är nedgrävda i ett av grönsakslanden för vintern. Min förhoppning är att lökarna ska överleva, gro på våren och att jag på så vis ska kunna gotta mig åt ett överdåd av tulpaner som kan placeras där jag känner för det, t.ex. uppe på terrassen eller vid trappan upp till densamma.

Gårdagen innebar storkok på de kycklingben jag fyndade på specialpris i förrgår. Det blev indiskt; ett recept på chicken curry från min välanvända bibel, Vår kokbok (Rabén & Sjögren, 1993). Det är den i särklass bästa kokbok jag har. Den är redig och innehåller det mesta, från traditionell husmanskost till mer vågade rätter.

3 x middag för två blev det och efteråt kände jag mig – förutom proppmätt – extremhusmoderlig :o)
Igår plockade jag också ner alla äpplen från träden. De som inte monilian förstört har blivit stora och jättefina. I slutändan blev det rätt många kilon, så nu borde man ha en jordkällare eller ett bra svalförråd. Men här står varken det ena eller andra till buds, så det blir till att äta och baka allt vad tygen håller.

Fast just nu är det dags att börja fundera på middagsmat igen. Chicken curry två dagar i rad är förstås en möjlighet, men idag tror jag bannemej det blir grillad korv! Vädret har med ens slagit om till klarblå himmel och nästan sommarvarmt, men har vi otur är det en av de sista dagarna som lämpar sig för gasgrillen.