Fast igår insåg jag faktiskt hur tacksam jag borde vara över den lyx i vardagen det innebär att ha förmånen att kunna erbjuda sitt barn god, näringsriktig, vällagad mat och hälsosamt, hembakat bröd. Och med specialpris på lax blev vår enkla fredagsmiddag snudd på en festmåltid!
Man behöver inte krångla till det. Vanlig mat blir minst lika läcker som de mest exotiska kompositioner med svindyra ingredienser, bara man lagar den med kärlek och omsorg.
Cirka 300 g laxfilé (för 2 pers), renskuren från sitt skinn, ungefär en tesked gott flingsalt, svartpeppar enligt smak, en nypa torkad dill och några citronskivor packas in i ett foliepaket. Det ska vara tillräckligt
Ett fluffigt, hemlagat potatismos smaksatt med torkad dill och persilja, al dente-kokta morotsslantar och några minitomater – voilà, en måltid som skulle få en näringsspecialist att gråta av lycka.
Och för fredagsmyys tarvas i detta hus inga chips, ostbågar eller annan av härdat fett drypande sk-t. Här gottar vi oss åt kvällsmackor på nygräddat bröd, så pass ljummet att smöret nästan smälter. Detta, mina vänner, går utanpå det mesta!
Sedan jag började baka på min granithäll har jag lärt mig att brödet måste snittas djupt, för det jäser upp som en värre ballong när man skuffar in det i ugnen.