tisdag 12 augusti 2014

Sevärt

DET KOM ÄNTLIGEN regn igår på eftermiddagen. Jag fick äntligen en stund över för att se en dvd jag lånat på bibban, ”En sång för Marion”.


Fritt från baksidan: Arthur, butter men kärleksfull, älskar sin fru Ma­rion över allt annat, men delar inte hennes passion för sång och upp­trädande. Hon sjunger i den lokala pensionärskören, medan han har svårt att förlika sig med pensionärer som sjunger heavy metal och dan­sar robotdans. En dag händer det som inte får ske, Marion blir sjuk och Arthur ”tvingas” ta hennes plats i kören. Ett beslut som kommer att ändra hans syn på livet och sin omgivning.

***

Den ena kvinnliga huvudrollen innehas av en av mina absoluta fa­vo­rit­skådespelare, Vanessa Redgrave. Som vanligt gör hon en alldeles yp­per­lig insats, liksom Terence Stamp i rollen som hennes make.

Om den var bra? Oja! Av mig får den tveklöst 4 rullar hushållspapper.

(Det är upplagt för tåreflod när man ser en film som den här.)

måndag 11 augusti 2014

Premiär x 2

INTE VET JAG vad som flög i mig igår, men på morgonen fick jag utan föregående varning för mig att baka. Inte hälsosamt matbröd, även om det skulle behövas, utan biskvier och rabarbergrottor. Det senare skulle naturligtvis ha varit hallongrottor, men som det nu inte fanns någon hallonsylt att tillgå, så tja... det gick lika bra med rabarber.

Jag har aldrig bakat biskvier förut och inte heller grottor, oavsett smak. Men båda sorterna blev helt okej :o) Bottnarna till biskvierna gräddade jag kanske lite för länge, för de är aningen hårda. Fast de ska i frysen, så när de tinar lär de säkert mjukna. Eller ..?

Idag ska det fikas!

söndag 10 augusti 2014

Pep Talk

 

IBLAND BEHÖVER MAN påminna sig själv om saker och ting. T.ex. när det är över 27° varmt i sovrummet ännu vid midnatt, grannarna några hus längre bort har party på gården och för lika mycket liv som under en ligafinal i fotboll, plus att en fläskig augustimåne gör sitt för att hål­la en vaken.

Kanhända hade det varit lättare att somna om jag varit lika full som månen ..? Men nä, lågt har jag inte sjunkit. Inte ännu i alla fall.