lördag 16 juli 2016

Ser man på, det blev ett bord


EFTERSOM DET BLEV en del virke kvar när pergolan var färdig har jag passat på att bygga mig ett rejält bord till trädgården. Tungt, stadigt och plats för åtta-tio personer. Precis som pergolan ska det behandlas med järnvitriol om ett par veckor, eftersom jag snabbt vill få det att se gammalt och grått ut :-)onsdag 13 juli 2016

Mera pergola


HELT KLAR IDAG, minus en betongskruv som vi lyckades slarva bort och att ytbehandlingen med järnvitriol inte bör göras förrän om ett par veckor.

tisdag 12 juli 2016

Pergola!

DET BÖRJADE VID halv åtta imorse med en hög färdigsågade stolpar och bjälkar.


Framåt halv nio på kvällen var hela härligheten färdig, bortsett från takreglarna som ska upp imorgon. Ujamej, så nöjd och glad jag är!!

söndag 10 juli 2016

Rosförökning

IFJOL FICK JAG lov att klippa några toppar av grannens härliga röda ros, i hopp om att lyckas rota dem. Det gick och sedan i höstas växer de i jord. Idag slog den allra, allra första blomman ut trots att de båda plantor jag har varit hårt ansatta av rosenstrit i år.


Ett annat rosförökningsprojekt som verkar gå vägen är sticklingpinnarna jag klippte till av Stora A:s många studentrosor från den 4:e juni. Här en kruka med enbart långskaftade röda, som samtliga har utvecklat blad nu:

Tänk, vad man kan hitta på ...


JAG SKAFFADE MIG en billig kopia av ett Dremel multiverktyg härförleden. Just nu har jag fått pippi på att gravera på glas och vad är väl bättre än att kunna upcycla tömda vinflaskor? ;-)

Det första blev en vattenflaska:


Och för att säkerställa att det blir kräftskiva i år, en skaldjursflaska till snapsen:

Sommarens småsnickeri


HAR LÄNGE VELAT ha. Har nu byggt. Är nöjd.