söndag 6 september 2009

Loppisfyndat

IGÅR GJORDE JAG ett fynd – eller egentligen två. Jag och en väninna gav oss på eftermiddagen iväg till en loppis, där vi läst i tidningen att det gavs 50 % rabatt på allt i butiken. Som det nu är på loppisar, så översköljs man i förstone av så fruktansvärt mycket synintryck att det egentligen bara blir ett sammelsurium i skallen. Så vi ägnade säkerligen över en timme åt att strosa runt, lyfta upp, vrida, vända och lägga tillbaka utan att jag tyckte mig hitta någonting av intresse.

Men ... precis när vi stod i beråd att ge oss därifrån fick jag ögonen på en hög, smal och kurvig glaskonstruktion som jag inte sett förut. Det visade sig vara skyddskåpan till en mässingsljusstake, avsedd för antikljus. Precis en sån som jag länge letat efter! Yes! 3 euro kostade den, jag betalade och tänkte sätta mig i bilen. Men när jag på väg ut passerade en pappkartong med dies und das på trappan fick jag syn på en strömmingspilk modell ä, men fullt funktionsduglig. Med lina, tafs och allt. 50 cent till och den var min, så nästa försommar ska här pilkas strömming, vill jag lova :)

Här är ljusstaken (och diverse annat jox i bakgrunden ...)


I förrgår rann för övrigt inspirationen helt oväntat till igen, och jag har satt igång med en ny novell. Livet leker, liket lever heter den, och början är redan publicerad på Kapitel 1, för det är ju intressant att få lite feedback på om man så att säga är på väg åt rätt håll eller inte. Läs gärna och kommentera! Direktlänken är HÄR (länken öppnar en pdf-fil i ett separat fönster).