fredag 20 april 2018

Rawfood citron- & lakritsbollar

HIMLA SMASKIGA NÅGOT-LITET-TILL-KAFFET-BOLLAR och särskilt för den som i likhet med mig gillar både lakrits och syrligt.

DU BEHÖVER:
Tillagningen förutsätter att du har en foodprocessor med kniv.

4 dl krossad mandel
1,5 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
en knapp ½ tsk salt
1 msk lakritspulver
15 urkärnade dadlar
finrivet skal från en citron
saft från en ½ citron

+ lite kokosflingor till garnering

GÖR SÅ HÄR:
Sätt alla ingredienser utom citronsaften i foodprocessorn. Kör på hög hastighet tills det börjar bli en hyfsat homogen massa, som uppstår när mandeln finfördelats och bearbetats en stund.

Sänk hastigheten och tillsätt citronsaften lite i taget. Smeten ska bara bli så pass fuktig att den håller ihop när man rullar en klick till en boll. Blir den av någon anledning för torr kan du antingen tillsätta lite mer citronsaft eller kokosolja. Det senare om du tycker att det redan smakar tillräckligt av citron.

Ställ in bunken i kylen och låt massan kallna ordentligt. Forma 20-25 bollar och rulla dem i kokosflingor. Förvara i kylskåp.

onsdag 18 april 2018

Filt av stickade Campanularutor

FRÅN START TILL mål på 27 dagar och mitt senaste – jag säger medvetet inte »sista» – filtprojekt är färdigt i och med att jag idag fäste de sista garntåtarna.

Jag är kär. Och jag är jättenöjd med mönstret jag konstruerat.







#CampanulaKnittedSquare