onsdag 6 juli 2016

Men vad fan, Google!!

NU HÄNDER DET igen, Google rör och för bland våra, användarnas, foton. Den här gången är den synbarligen så att Picasa Webbalbum håller på att läggas ner, vilket betyder att alla foton ska flyttas till det nya Google Photos. Jamen, jaha... Och mitt i allt är en massa bilder borta, både från bloggen och från albumen i Picasa, samtidigt som de inte finns i Google Photos mer än som en tom ruta men nog med rätt bildinformation. Jag hoppas att det betyder att de är under förflyttning och så småningom dyker upp på sitt nya förvaringsställe. Om inte, ja, då blir jag JÄVLIGT FÖRBANNAD.

måndag 4 juli 2016

Byggsvängen går igång igen

EFTER FLERA ÅRS velande och funderande ska det till slut bli en pergola på ”Rucklets” grusade innergård. En rejäl sak på 3x5 meter och byggd enligt min egen ritning. Virket beställdes idag, körs hem på fredag förmiddag och bygget startar förhoppningsvis på måndag nästa vecka med gjutning av fundament för stolparna.


Medan min norske norrman Knut ägnar sig åt pergolabygget ska jag själv knåpa ihop ett par sådana här ”pinnstolar” av hyvlad furu som jag tänker behandla med järnvitriol. Enda skillnaden mot stolen på bilden är att jag inte kommer att foga ihop pinnarna med rep utan med 4 mm galvad järntråd istället. Ja, när jag nu en gång får virke hemkört från brädgården är det ju lika bra att komma till skott, icke sant?

Amerikanen i repris

DEN FÖRSTA PIONVALLMON av sorten 'Antique Rose' som slog ut såg inte riktigt ut som den borde. Så här ska det se ut när det är på riktigt, som en sån där blommig badmössa i gummi som damer hade på sig i simhallar förr i världen:

söndag 3 juli 2016

En amerikan + en hel hög bofasta

IFJOL IMPORTERADE JAG några olika sorters opievallmo från USA och har provat så både på friland i höstas och i år i krukor. Frilandssådden kan inte sägas ha lyckats så där över hövan, eftersom det av tre av sorterna inte grott ett endaste frö.

Men en sort, Papaver paeoniflorum 'Antique Rose', grodde riktigt bra och har nu vecklat ut sin första blomma. Nu väntar jag med bävan på hur det ska gå för den enda stackars plantan av sorten 'Apple Green' som har grott. Den av varianterna som jag verkligen vill ha.


Det om ”utlänningarna”. Bland de sedan länge bofasta på gården finns förstås mina jordgubbar och igår skördade jag en inte föraktlig mängd med tanke på att jag grävde upp och omlokaliserade odlingen ifjol. På kvällen blev det hemlagad jordgubbsglass till EM-kvartsfinalmatchen mellan Tyskland och Italien, där mitt ”Forza Italia!” dessvärre inte hjälpte ett smack.