DET GÄLLER ATT variera sig, annars blir livet enformigt.
Förra gången jag bakade chokladmuffins fyllde jag dem med citrusmarmelad. Den här gången kläckte jag idén att stoppa en tryffel i mitten. Resultatet blev S:U:P:E:R:B:T!
Samtidigt slog det mig att jag inte delat med mig av muffinsreceptet, så det kommer här:
Du behöver: (12 st stora muffins)
100 g rumstempererat smör eller margarin (ta ur kylen i god tid och skär i tunna skivor eller små kuber så blir det lättare sedan)
1,75-2,5 dl socker beroende på tycke och smak (jag kör den minsta mängden)
2 rumstempererade ägg
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 dl riktigt god kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Ställ ugnen på 200°.
Sikta kakaon för att avlägsna eventuella klumpar. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
Blanda smöret och sockret väl. Det ska sluta knastra.
Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt mjölk och blanda väl. Arbeta därefter in mjölblandningen lite i taget. Smeten blir ganska stabbig.
Fördela i formar och grädda strax under mitten av ugnen i 19-20 minuter, längre om du vill ha dina muffins på torrare sidan.
TIPS!
Använd
dubbla pappersformar eller enkla formar i en muffinsplåt. Då stiger muffisen bättre på höjden istället för att bre ut sig, som de har en tendens att göra om man använder enkla pappersformar. Eller bli lycklig: skaffa dig
formar av silikon!