lördag 24 juni 2017

Sommardricka

RABARBERMOJITO ... SÅÅ GOTT! Jag har hittat en ny favorit. Skål, tammefan!


Igår, på midsommaraftonen, var det väl lite onödigt kylslaget men fint ändå och inte gör det så mycket att det regnar idag. Ha en fortsatt glad midsommarhelg, alla mänskor!



onsdag 21 juni 2017

Inte så fästligt

CHECK PÅ ÅRETS första fästing. En nymf så liten att det krävdes lupp för att identifiera fanskapet. Tänk att en liten jävel kan orsaka mycket kli!

måndag 19 juni 2017

Ytterst personliga ljuspunkter

DET HAR VISSERLIGEN inte ens hunnit vara sommarsolstånd ännu, men de mörkare augustikvällarna är över oss snabbare än vi tror. Med tanke på den saken har jag faktiskt slutfört mitt värmeljuslyktprojekt av enlitersflaskor olivolja som jag tidigare kapade bottnarna av. Nu har de fått ljuskoppar och ikväll även väggkrokar att hänga från. De sistnämnda tillbockade av ett gäng gamla alpackaskedar jag hittade billigt på Emmaus. En skruv genom skedbladet och sen är det klart.


söndag 18 juni 2017

Men gud, så korkat!

KÄRE KASPER, MIN robotklippare, är en glupsk jävel med starka bakben. Det räcker inte att försöka stoppa honom med kanter av sten. Därför har jag varit tvungen att slå ner stumpar av armeringsjärn runt de plantor och planteringar som han inte får äta upp. Men hur kul är det? Jag har sett framför mig hur jag – eller någon annan – snubblar, störtdyker och blir genomborrad av dessa rostiga "spjut". Ujuj...

Samtidigt har jag under måånga år sparat alla skumvinskorkar som kommit i min väg och jämt och ständigt deklarerat att det nog ska komma ett tillfälle där de kommer väl till pass. Jomenvisst! Igår kläckte en mig närstående person den strålande idén att använda dem som skydd på armeringsjärnen!

Det är kanske inte så vackert, men det är naturmaterial, funktionellt och passar på något vis väldigt bra in i min ruckliga ruckelträdgård. Men jag behöver mer korkar. MYCKET mer korkar! Är det någon som ligger inne med sådana tar jag gärna emot :-D