fredag 5 september 2014

Jag är fast!!

VILKEN AHAUPPLEVELSE IGÅR! Jag följde med på första lektionen av en nybörjarkurs i line dance och föll som en sten för det här sättet att röra sig till musik. Otroligt kul var det och på den 1,5 timme lektionen varade hann vi faktiskt lära oss stegen till två danser, varav den här som kallas ”ABieber” är den ena:Line dance kräver ju inte att man har en danspartner, så det här är det ul­timata sättet för alla singlar out there att få svänga sina lurviga :o)

Känner du att du vill hoppa på går det säkert alldeles utmärkt att hänga med nästa torsdag 19:00-20:30 i Övernäs högstadieskola! Vi är ju nybörjare allihopa och kommer att repetera de två första danserna vid nästa tillfälle, så du kan garanterat haka på.

onsdag 3 september 2014

Gud i himlen, så jag skämmer bort mig!

”HERREGUD, RÄCKTE DET inte att hon lagt ut pengar på en ny se­ka­tör bara för en stund sedan? Måste hon verkligen kosta på sig en bra planteringsspade också?!” kan jag tänka mig att det finns ett antal människor som skulle vilja utbrista, när jag nu berättar att en brons­spa­de från England har gjort entré i ”Rucklet”.

På denna t.v. outtalade fråga vill jag svara: ”Ja, det måste jag!” för förutom hantverk i alla möjliga former har jag ett enda stort intresse här i Livet och det är min trädgård. Fast det är väl kanske också en form av hantverk?

Under de nio somrar jag haft den, trädgården, har jag varit helt till­freds med fyn­da­de, bättre begagnade redskap eller billiga grejor i plast. Men när det kommer till planteringsspadar nådde jag för någon vecka sedan en vänd­punkt, när jag bröt av skaftet på Fiskarsspade nr 3 denna som­mar! Grrr...


Priset för denna handgjorda metallspade anses väl av vissa som högt. Men för kostnaden av c. 4,5 Fiskarsplast har vi här ett redskap som a) har 25 års garanti och b) går att slipa, så att det blir riktigt vasst. För säg, vem avskyr väl t.ex. inte att försöka plantera lök i gräsmattor, när det är hopplöst att komma igenom rotlagret?


Nytta kommer den att få göra redan idag, för si, jag har skämt bort mig ytterligare. På en av handelsträdgårdarnas höstrea fyndade jag mig igår för halva priset en Sambucus nigra av sorten ’Black Lace’, som jag suktat efter i flera år. Denna flädervariant har ett tunnflikigt, mörkt och mycket dekorativt bladverk och blommar med rosa blommor.

Hoppas den växer fort :o)

tisdag 2 september 2014

Mödan värt!

DET TARVDES SÅVÄL en hel del räknande, en del provstickning, byte av stickgrovlek, ett par upprivningar och en del nedsliten tandemalj, men till sist fick jag till det som jag vill ha det med höstens första stick­projekt, en formstickad vinterscarf som knyts i nacken.

Den är stickad i ett garn som heter ”Lima” från Drops, en blandning av vanlig fårull (65%) och alpacka (35%). Knappt 150 gram är åtgången.


Nu när jag fått ordning på maskor, minskningar och ökningar ska jag kanske försöka skriva ner det i mönsterform också? Annars lär jag inte kunna reprisera det hela :o)

Huruvida jag kommer att kunna reprisera mitt livs första dahlior nästa år vete katten. Men de jag frösådde i våras är nu samtliga planterade i krukor. De som stått i en rabatt och inte velat växa flyttade jag så sent som i förrgår och kunde då konstatera att de faktiskt, sin litenhet till trots, ändå hunnit producera knölar under jord. Inte stora, men de finns!


Däremot tror jag inte att de kommer att hinna blomma i år, så jag får nöja mig med att en lyckats med det konststycket. Fast det hade varit kul att få veta vilka färger de har. Tänk om alla är gula?!

Skulle det möjligen vara värt att flytta in dem i Glaspalatset när kylan kommer ..?

måndag 1 september 2014

Krasst konstaterande

JAG LADE MITT fasta bredband i viloläge fr.o.m. 1 augusti. Varför? Jo, av den enkla anledningen att det ”nöjet” kommer med en prislapp på drygt 30 euro/månad och jag de facto kan använda min Nokia Lumia 920 som modem för datorn, dvs surfa via denna smarta telefon. Med 10 GB datatrafik inkluderat i telefonabonnemanget finns det mycket att leka med.

Så hur har det gått då, med den första bredbandslösa månaden till ända? Jotack, alldeles excellent! Av 10 GB har jag lyckats förbruka c. 3 GB, hastigheten är den tredubbla jämfört med mitt tupplurande, fasta bredband och framför allt: anslutningen är stabil, i motsats till hur jag under långeliga tider haft det med det sistnämnda.

Om inte funktionalitet och prissättning hos vår största lokala ISP an­pas­sar sig till konkurrensläget och verkligheten lär nog den pågående tuppluren sluta i Den Eviga Vilan.

RIP, Ålcom.

Fas 2 blir att klippa den fasta telefonin också, för även där finns det här på Åland plenty plata att spara.

söndag 31 augusti 2014

Slutsats

MIN NYA SEKATÖR har anlänt. Huruvida jag är belåten med in­ves­te­ringen eller ej? Tja, låt mig sammanfatta det så här:

»Från och med nu
kommer aldrig en
Fiskarssekatör
av plast i min
hand igen.

Because I’m worth it.»

– Ruckelhäxan, augusti 2014