lördag 25 september 2010

HP klampar på

IGÅR VAR DET dags igen för ett besök från Hewlett-Packard, den här gången via en googling på kombinationen ”stjärnkraft” och ”hp”. Fö­regående besök – dock inte det första – noterade jag den 16:e den­na månad.


[Klicka på bilden för större format.]

Någon regelrätt kontakt från deras håll via mejl eller per telefon har jag inte bevärdigats med, än mindre med leverans av någon DVD-enhet, så nu börjar jag bli riktigt nyfiken på vad som föranleder deras återkommande besök här i bloggen. Jag kan ju knappast vara den första missnöjda kunden i deras världshistoria.

Tyvärr räckte spaltutrymmet i min senaste krönika i Ålandstidningen inte till för några utläggningar om det olyckliga köpet av lilla A:s HP Pavilion dm3-1123eo, men jag får en ny chans om mindre än en må­nad.

Behöver jag överhuvudtaget nämna att lilla A börjar bli riktigt sur över att det saknas en DVD-enhet i hennes ”underhållningsdator”..?

Nä, det var väl det jag tänkte. ;o)

fredag 24 september 2010

Fångad i flykten #4

EN GRÅ OCH murrig septemberdag som denna lämpar sig bra för att visa lite fjärilsbilder från sommaren. Det är dessutom ett tag sedan jag gjorde ett renodlat fotoinlägg. Bättre bil­der på fjärilar, stil­la­sit­tan­de eller flygande, får jag inte med min nu­va­rande kamera.

Hos Naturhistoriska riksmuseet finns det en otrolig dokumentation om fjärilar! Klicka HÄR för att gå direkt dit.

Bilderna är tagna i ”Rucklets” träd­gård med min Fuji FinePix F30.

Sorgmantel, Nymphalis antiopa

Vingbredd 65-78 mm.


Sorgmantel, Nymphalis antiopa


Sorgmantel, Nymphalis antiopa


Gammafly, Autographa gamma

Arten är migrerande och kommer in i vårt land i stor mängd
varje år. Vingbredd 38-46 mm.


Gammafly, Autographa gamma


Gammafly, Autographa gamma


Du kan se alla bilder i större format om du klickar på dem.

torsdag 23 september 2010

Målgång!!!

 
IGÅR BLEV DET färdigt, mitt virkade lappverk av hexagoner! De stra­tegiska måtten slutade på c. 121 x 142 cm (det töjer ju lite hit och dit när det är virkat ...)

Efter 305 sexkanter och nästan exakt fem månader är det alltså klart och känslan är lite konstig, lite tom på något vis. Jag har levt med den här virkningen så länge nu, med garn överallt och ständigt en virknål i handen, att livet kommer att te sig en smula innehållslöst ef­ter detta ;o)

Ja, go’vänner, det finns väl ingen anledning att orda så mycket mer om saken? Istället visar jag lite nya bilder att förhoppningsvis in­spi­reras av. Håll till godo!Tidigare inlägg om det här projektet hittar du bl.a. HÄR ... och inlägg om allt möjligt jag hantverkat hittar du HÄR.

Filten har varit till salu i min Etsybutik och såldes faktiskt den 29 september 2013, till Beverly Hills i Kalifornien.

***

Briefly in English:
Tadaaah! After 305 hexagons and almost exactly five months the hex­agon blanket I started mid-April is finally finished and it measures appx. 121 x 142 cm.

I didn’t much fancy the sharp angles around the edges and therefore crocheted a border, which simultaneously gave the straight corners a rounder, softer look, and then I finished it all off with a shell edging. I am truly in love with the result and sooo happy I got round to making it!

Click HERE for an older post about this project ... and HERE for more posts about my handicrafted stuff.

The afghan has been for sale in my Etsy shop and was in fact sold to Beverly Hills, California on 29 September 2013

[tags: crochet, blanket, afghan, throw, hexagon, multicolor, colorful, attic24, lucy]

onsdag 22 september 2010

Taylor-made for Me!

VILKA TOKIGA BLOGGVÄNNER jag har ... Titta här (om det nu fak­tiskt funkar att lägga upp videosnuttar ...) vad Monkan ställt till med:


En sån otur att Malmö ligger där det ligger, nästan på andra sidan jordklotet, annars hade jag ruuusat till slottsträdgården på stört ;o)

Stort tack till Monkan och till John själv, förstås! Och välkomna till Åland måste jag också säga – det är jättefint här också! :oD

***

Varmt välkommen i gänget, vivie1!

[tags:john taylor, malmö slottsträdgård, trädgårdsfredag,]

Hemma bäst..?

SÅG NI DOX-DOKUMENTÄREN ”Home” på SVT1 igår kväll? Det gjor­de jag. Fattar ni att denna vansinniga överkonsumtion vi äg­nar oss åt här i västvärlden måste få ett slut NU???


SVT kan av rättighetsskäl inte visa dokumentären i SVT Play, men du kan se hela filmen på engelska (med engelsk textning) på YouTube. Klicka i så fall HÄR.

Se den här filmen. Vakna.

måndag 20 september 2010

Veckans Vanartiga Vers #23

Ding-ding dalkarl ifrån Evertsberg
målat mandomen illgrön med färg,
som har touch av neon,
och sen – ack, vilket hån –
kolorera’ han fruns venusberg.


***

Denna limerick, och ytterligare 127 stycken, ingår i samlingen ”Limerickar att le åt”, som du kan ladda ner i sin helhet genom att klicka HÄR.

Tycker du att den här var kul och vill roa någon annan? Då är det bara att klicka på det lilla kuvertet med en pil på i slutet av inlägget och skicka iväg länken.