onsdag 27 augusti 2008

Luddigt i luvan och taskigt me' trycket

DET GICK FORTARE än jag hade väntat mig att sälja bort mobilen som jag visade den 18 augusti här på bloggen. Den och en annan modell plingade iväg för knappt en timme sedan. Tjoho! Money-money-money ... ;)

Annars har jag seriösa problem med för lågt blodtryck just nu.”Or­to­sta­tisk hypotoni” har jag diagnostiserat det till alldeles själv, men ska ändå bli påtittad av medicinmän (eller -kvinnor, vad vet jag) under morgondagen. I skallen känns det luddigt (”Det är väl inget nytt?” skulle näbbiga goda vänner säga, misstänker jag) och det vinglar hit och dit så fort jag står upprätt. Trycket som sådant ligger runt 105/65 oavsett positionen jag befinner mig i, men pulsen går upp med 30-35 slag/minut så fort jag stiger upp. Jobbigt med en vilopuls på 120!

söndag 24 augusti 2008

Japansk bokbindning och renoverat bord

MÅSTE BARA VISA de små japanskt bundna häften och den dito bundna anteckningsboken jag nyss lagt upp på Etsy. ”Less is more” heter det och det är jag den första att skriva under på :o)


På hemmafronten har jag inte hunnit med så mycket under den se­nas­te veckan. Dock har jag med mycket möda och stort besvär lyck­ats få teakfanerytan på mitt 1950-talssoffbord bortslipad och den rena, fina björkytan ommålad i vitt. Det blev faktiskt riktigt, riktigt lyckat med den kvarvarande kantningen med solid teak! Lite Alvar Aalto-känsla tycker jag.[tags: bookbinding, japanese]