tisdag 31 maj 2016

Snart en student i familjen

INSTUNDANDE LÖRDAG ÄR det dagen S. Stora A tar studentexamen med ett strålande avgångsbetyg och flaggan i topp. Förberedelserna för mottagningen efter utspringet har pågått ett tag redan och mamman börjar bli lite sliten ...

Men mössan, den ännu bländvita och oanvända, sitter som den ska!


Och skorna till examensklänningen, de som det var ett visst problem att hitta, har fått lite fix av rådiga mamma. Modellen var rätt, men spännena och knäppena var guldfärgade, inte silver så som studentskan hade föredragit. Nåväl, lite självhäftande plast och en burk färg, sen var det problemet ur världen.


Så har det förstås bakats ...


... en massa såväl vanligt (fast laktosfritt) som glutenfritt, eftersom det bland gästerna finns såna med den typen av intolerans. Tårtorna, hembakta förstås, kan jag inte visa på bild ännu eftersom de inte blir färdiga förrän på fredag.


Dessutom har jag konstaterat att jag åtminstone inte t.v. lider av KOL. Det stod klart när jag blåst färdigt 25 ballonger med en diameter på trettio centimeter ;-)


Flaggspel ska det förstås vara en dag som examensdagen! Dem har jag tillverkat av vanligt 80-grams kopieringspapper i olika färger och doppat i smält paraffinvax så att de ska bli stadigare och tåla väta.


Slutligen, på den stora högtidsdagen kommer faktiskt lilla mormor, salig i åminnelse, att få vara med på ett hörn. Studentskan har nämligen i fodret till sin egen mössa nålat fast lyran från mormors från 1940-talet. Gulligt, inte sant?


Själv är jag stolt så jag nästan spricker.