DET VARNAS FÖR varmt väder idag. Jahaja, man kanske borde ta semester ..? Ligga i solstolen under parasollet och göra platt ingenting. Bete sig som folk i allmänhet. Vara lat.
Jaja, vi får väl se hur det går med den saken. Hur det har gått med min rökning kan ni däremot beskåda här:
Laxen blev kanon och jag lärde mig f.ö. två saker denna premiärrökning. Dels behövs det inte alls så mycket alspån som jag öste på och dels tar det avsevärt mycket längre tid än det heter att det ska göra. Men sältan den var ~*p.e.r.f.e.k.t*~!
Filébiten på c. 350 g hade fått ligga och dra i saltlake ungefär fyra timmar och sedan på ett galler och rinna av i en timme till. I kylen förstås.
Saltlakens proportioner var följande:
1 liter vatten
50 g salt
5 g socker (ger en extra touch, men kan förstås utelämnas)
Lös upp salt och socker i en uppkokt skvätt av vattenmängden och häll sedan i resten. På så vis får du snabbt en avsvalnad lag och behöver inte vänta på att en hel kokhet liter ska kallna.