lördag 1 november 2008

Jättestjärna till advent

REDAN ALLHELGONADAGEN ... Vart tog de senaste månaderna vä­gen??? Just nu är jag inte på topp. Dels beroende på det tilltagande mörkret och dels pga en krånglande kindtand som stadigt gör sig på­mind. F.n. har jag inte råd med några dyra tandläkarsessioner, så jag överväger allvarligt att beställa tid för att helt sonika få fanskapet utryckt.

Nu är det i alla fall bara en månad kvar innan det är dags att börja pynta för den stundande julen. Det fick mig att fixa en prototyp till en pappersstjärna i jumboformat. En sån som kan funka som ad­vent­stjär­na hängande i fönstret. Faktum är att det blev mer lyckat än jag förväntat mig, för stjärnan är så grafiskt ren till sin konstruktion att det tilltalar mitt sinne för enkelhet:[tags: moravian star, paper, folded, glitter]

måndag 27 oktober 2008

Kurs i screentryck & Knut bygger entrétak

SISÅDÄRJA, NU HAR man fräschat upp sina kunskaper i screentryck och det var riktigt kul. Det är eeevigheter sedan jag tryckte något se­nast (den gången på tyg) plus att jag tidigare aldrig testat att göra ramar med ljuskänslig emulsion. Veckoslutets kurs var m.a.o. både lärorik OCH inspirerande! Frågan är bara hur i herrans namn jag ska lyckas göra plats för ytterligare en form av hantverk i min lilla orr­koja ...

För tillfället har jag ingen bra bild av något färdigtryckt alster att visa, så det får bli en bild av ett av arbetsborden istället:

På cocooningsidan pågår bygge av skyddstak till tre av mina yt­ter­dör­rar. Det går lite långsamt för Knut, min käre norske byggare, men idag kom i alla fall de första konsolerna upp:


Tillägg 06-08-2011: Vill du se fler bilder av det färdiga taket + min rit­ning över konstruktionen kan du klicka HÄR.