lördag 10 december 2011

Lördagsvisdom

NEDGRÄVD BLAND LAGAR och förordningar. Värk i ländryggen ... värk i svanskotan ... värk i munnen. Livet är faktiskt mest bara sk*t just nu :o(

I såna lägen är det bra med ordspråk:Och tänka sig, med ens känns det genast mycket bättre.

Hello Finlex, here I come again! :o)

fredag 9 december 2011

Om att känna sig blåst

HADE JAG VARIT engelsman hade jag börjat denna dag med att sä­ga: ”Oh dear, it’s a bit windy today!” Men nu är jag ju inte det, utan en helt vanlig ålänning. Och en helt vanlig ålänning skulle nog snarast säga:


”Jä*lar, vad det blåser idag!!”

Nyss gjord skärmdump:


Dagen har börjat mer än uselt. Efter en natts dålig sömn (pga det en­visa ryggonda) vaknade jag äckligt tidigt. Mellan 08:00 och 09:00 ha­de jag inbokad telefontid med en ny i raddan av alla mina medicinmän för att sen hasta vidare till sjukhuslabbet och röntgen, för att hinna med det blodprov som måste tas före kl. 10:00.

Men vad möter mig när jag stiger ut ur ”Rucklet”? Jo, min söta, lilla ham­mock. Dock icke på terrassen, där den ska vara, utan liggande i sina beståndsdelar nere på gården! Men tur i oturen. Den hade lan­dat bara någon meter från Glaspalatset, gårdens växthus.

Idag blir det nog inte någon promenad och nu är det bara att vänta på det strömavbrott som säkert kommer. Jag är redo, med kokt vatten i termosar, så jag åtminstone kan få mig en kopp kaffe om det blir lång­varigt.

onsdag 7 december 2011

Minnesanteckning

 

Jag behöver påminna mig själv om det här
rätt ofta nuförtiden :o/

tisdag 6 december 2011

Självständigt


Kära Tarja*!

Jag vill bara tala om att Du absolut inte ska ha dåligt samvete för att Du i år igen glömde invitera mig till Din bal! Du förstår, för tillfället har jag ändå alltför ont i ryggen för att det skulle ha varit något nöje och för att vara helt ärlig tror jag inte att jag ryms i min långklänning läng­re.

Hur som helst, så önskar jag Dig och maken en riktigt trevlig kväll! Det är trist att Du inte får ställa upp för omval flera gånger.

Varma hälsningar, grattis på födelsedagen i förskott och god jul!*) Halonen, president i republiken Finland 2000-2012

måndag 5 december 2011

LÄSTIPS
Vindens skugga och Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón

DET HAR GÅTT ett tag sedan jag tipsade om någon bok, så den här gången klämmer jag till med två. Två av samma författare dessutom! Det är den spanske författaren Carlos Ruiz Zafóns böcker ”Vindens skugga” och ”Ängelns lek”, som i nämnd ordning timme ut och timme in hållit mig trollbunden med hörsnäckorna i öronen.


Båda böckerna tilldrar sig i Barcelona runt mitten av förra seklet och berättelserna rör sig någonstans i gränslandet mellan saga och verk­lighet. De är suggestiva, mystiska och lite mörka, men så fängslande att det helt enkelt inte går att sluta läsa/lyssna. Den som tidigare nju­tit av Michail Bulgakovs ”Mästaren och Margarita” kommer inte att kun­na låta bli att älska även Ruiz Zafón!

Mitt betyg? Två solklara ˜˜˜˜˜ (av 5 möjliga)

söndag 4 december 2011

Eftertankens kranka blekhet

DET ÄR LÄTT att vara efterklok och synden straffar sig själv. Ordsprå­ken är många och välgrundade.

Med detta skall förstås att gårdagens promenad i tilltagande stormvin­dar och duggregn, följd av ett sammanbitet dammsugande, inte visa­de sig vara en bra ordination för inflammerade ryggmuskler. Återsto­den av dagen nödgades jag spendera liggande på – alternativt lutad mot – min numera bästa vän, vetevärmaren.

Detta föranleder mig dock att drämma till med ytterligare ett ordspråk: inget ont som inte har något gott med sig. Tack vare denna påtvinga­de stillsamhet rör sig kronbladsvirkningen så sakteliga framåt! Fram­sidan till rund kudde nummer ett är färdig och jag är på god väg på den andra. Baksidorna ska sys av linnetyg, precis som sidostycket på braspallen som inte är sytt ännu.

Beskrivningen till virktekniken hittar du HÄR.


Sen hittade jag faktiskt fyra kilo ekologiska vetekorn längst bak i torr­skafferiet igår. Guldfynd!! Nu kan jag knåpa ihop en liten madrass fylld med värmande vete. Det blir ett mer ergonomiskt alternativ att lägga under ryggen än den nuvarande värmaren, som är långsmal och något för välstoppad. Får jag till det får ni se bilder senare.