lördag 2 juni 2018

Semesterrea på mina två rutmönster

35 % RABATT på mina mönster till de stickade rutorna »Campanula» och »Clematis» i min Ravelrybutik hela juni månad! Rabatten syns inte på själva mönstersidan mer än i texten, men dras av vid betalning.

Klicka bara på någon av mönsterbilderna här nedanför så flyttas du till butiken. Välj där »buy it now» uppe i högra hörnet. Du behöver alltså inte vara registrerad på Ravelry för att genomföra ett köp och kan välja att betala med PayPal eller kreditkort.

Sticka på i sommar! ☀️🌼fredag 1 juni 2018

Sommarpaj och sommarregn

RABARBER- & JORDGUBBSPAJ och ett efterlängtat regn. Juni börjar bra!


tisdag 29 maj 2018

Har man sett på maken!!

I FJOL NÖP jag mig ett par-tre halvt förvedade toppar av en rosenkvitten och stack dem i en kruka, som jag inför vintern bäddade ner i jorden i en av mina pallkragar. Till min lycka upptäckte jag för några veckor sedan att två levde och idag är jag ännu lyckligare för de blommar!!

Synd att jag inte har något sortnamn på denna kvitten, för blomfärgen är helt bedårande fager att se på.Även om moss- & gräsmattan börjar skifta oroväckande i gult och knastra när man går på den är det mesta frodigt och grönt ändå, den rådande torkan till trots. Tunnan är tom och det bara måste komma regn snart för det känns verkligen inte okej att behöva börja vattna med slang redan i maj ...


måndag 28 maj 2018

Flitiga maj snart till ända

DEN 22 APRIL la jag upp för den första »Clematis»-rutan, dvs mitt helt nya mönster till en stickad ruta. Den 22 maj var de 63 rutorna klara och hopsydda med varandra. Färgkombinationen är långt ifrån traditionell, men jag är väldans nöjd med de lite oväntade kombinationerna och hur helhetsintrycket blev. Mönstret till rutan hittar du i min butik på Ravelry.

Min filt är stickad i helyllegarnet »Karisma» från Garnstudio DROPS, men det går självfallet att använda precis vilket garn och vilken grovlek på stickor som helst. Sticka en provruta, blocka den till rätt format och räkna sedan ut hur många du behöver.
När jag gav mig ut på landsbygden för att hitta en bra miljö för att fotografera den här filten tog jag samtidigt med mig en av äldre årgång, faktiskt virkad redan för fem år sedan. Den har jag nämligen inte haft några bra bilder av från tidigare.Och blommar gör det minsann inte bara bland mina filtar! Vårens äppelblomning går inte av för hackor den här gången och till min stora glädje har jag noterat väldigt mycket fler flitiga bin i farten än i fjol :D