fredag 31 december 2010

Året är slut och jag har virkat min sista maska

GOTT NYTT PÅ er allesammans! Som en pampig avslutning på år 2010 kan jag nu med stolthet presentera min helt färdiga, lång­ran­di­ga mormorsfilt.

De sista sju ränderna är således klara, liksom kanten; projektet är slutfört och jag kan pusta ut.


Briefly in English:
HAPPY NEW YEAR everybody! Isn’t it the most glorious way to end the year of 2010 to finally be able to proudly present to you my fi­nish­ed granny striped blanket?

The final seven rows are done, as is the edging; mission a­ccom­plish­ed and it’s time to fetch a deep breath before I venture a new project.
[tags: crochet, blanket, afghan, throw, granny, stripes, striped, multicolor, colorful, attic24]

torsdag 30 december 2010

Spår i natten

HALLÅ, ALLA NATURMÄNNISKOR! Vem är det som tagit sig över min gård och lämnat detta märkliga spår i snön? Det löper från grannens gård in under min terrass – eller tvärtom, inte vet jag.


Den spretiga busken är cirka 1,5 meter hög, så har ni en stor­leks­re­fe­rens att gå på. Spåret är alltså inte litet, utan måste vara gjort av ett relativt stort djur. Frågan är alltså vad? Skulle det kunna vara en hef­faklump – eller kanske rentav en tessla..?

onsdag 29 december 2010

Tänt var’e här!

ELLER, NJA, INTE brinner det riktigt ännu, men förberedelserna är i full gång inför upplysningen av årets nyårsafton.

Det blev sent igår och tidig väckning idag, eftersom lilla A skulle på EEG-kontroll och helst skulle vara trött. Den enda som var trött i­mor­se var jag. Jättetrött. Och min dagliga skrivarrutin, med kaf­fe­pimp­lan­de och för­fat­tan­de på förmiddagen, fick sig i och med det här en smocka. Så idag blir det ing­et nytt kapitel av ”60+ och singel!” här på bloggen, utan jag bestäm­de mig för att göra något helt annat. Detta ”nå­got annat” blev till­verkning av egna marschaller!


Under det gångna året har jag tagit tillvara alla ljusrester; allt från bottensatserna av förra nyårsfirandets marschaller, via smulor av då­ligt brunna värmeljus, till stumpar av kron- och blockljus. Min bra att ha-mentalitet har också resulterat i att jag samlat på mig en trave konservburkar av samma sort som jag gjorde ljuslyktor av ifjol. Idag fingo de tu bliva ett.
Av en massa ”skräp” plus några M6-muttrar och en meter utom­hus­ve­ke bidde det således sju nya marschaller. Priset per styck blir kanske inte lägre än om jag gått till affären och handlat nya, men sånt som annars skulle ha slängts kom till användning och jag hade roligt un­der tiden. Good enough for me! :oD Och imorgon är jag säkert mer taggad att sätta tänderna i tant Solveig igen. Häpp!

måndag 27 december 2010

Veckans Vanartiga Vers #37

En konservfabrikör ifrån Höör
har blitt stenrik på löjrom och stör.
Han tvättar sin rumpa
med honung och skumpa,
för så tror han att herrskapsfolk gör.


***

Denna limerick, och ytterligare 127 stycken, ingår i samlingen ”Limerickar att le åt”, som du kan ladda ner i sin helhet genom att klicka HÄR.

Tycker du att den här var kul och vill roa någon annan? Då är det bara att klicka på det lilla kuvertet med en pil på i slutet av inlägget och skicka iväg länken.