torsdag 24 juli 2008

Loftsäng på gång

YES! NU ÄR alla sängdelar färdigmålad och bottenramen hopmonterad. Puh, jag hade faktiskt mätt rätt och förborrat exakt där det skulle vara. Jag missade bara på ett enda ställe och det överlopps hålet hamnade ändå under ett vinkeljärn *s*.

Dagens arbete kommer att bestå i att få ramen uppskruvad på väggen, rammadrassen lyft på plats och sargarna påskruvade. Vete tusan hur jag ska klara detta utan hjälp, men jag får väl hitta på nåt :)

Den här gången är jag särskilt nöjd med målningsarbetet, för jag har varit extreeemt noggrann i och med att det är så pass stora, släta ytor som kommer att vara synliga. Tack någon fiffig människa, för skumgummirollern! Resultatet är en yta som nästan - men bara nästan - är lika fin som om den hade sprutmålats.

Färgen jag målat med en färg från Dickursby [<- länk där!] som heter Helmi. Den är vattenbaserad och tacknämligt lätt att arbeta med. Den flyter ut föredömligt bra och torkar snabbt; dammtorr efter en timme och övermålningsbar efter 16. Perfekt! Dessutom avskyr jag att rengöra penslar och pryttlar med lacknafta, så vattenlösligheten är ett STORT plus.

onsdag 23 juli 2008

Idag är det sommar

JAG VAKNADE FÖR en dryg timme sedan till ett helt fantastiskt sommarväder. Underbart!!! Tänk, så stor roll väderleken ändå betyder för ens mentala välmående. Dagens plan är att få loftsängsdelarna färdigmålade så att hela konstruktionen är klar för hopmontering under morgondagen. En bild på den färdiga skapelsen utlovas - med den lilla brasklappen att den blir bra, vill säga ;)

söndag 20 juli 2008

Rapport från snickarboden

JAA! IDAG HAR det äntligen varit en riktig sommardag! Jag har spen­derat största delen av dagen i ”snickerboa” under altanen och jobbat med att grundmåla delar till den loftsäng jag håller på att byg­ga åt dottern av bl.a. ett par restbitar mdf som blev över när det sattes in två nya, mindre fönster i bottenvåningens separata lilla lägenhet. Hoppas innerligen att jag tänkt rätt när jag konstruerade mina rit­ningar...

I fjol byggde jag två Adirondackliknande solstolar + ett tillhörande litet bord. De står nu ute i trädgården på den grusade plan som även den anlades förra året. Tyvärr är det fortfarande alltför mycket som behö­ver göras här i och på ”Rucklet” för att jag ska hinna sitta där och nju­ta. Men, men, det blir nog tid för det framöver. Odlingslådorna intill stolarna byggde jag också i fjol somras - av restbitar från altan­byg­get. Och den åttkantiga parasollfoten göt jag när jag inte hittade nå­gon att köpa som föll mig i smaken. Kvinnor kan!


Sommaren före det smällde jag ihop två provisoriska bänkar till det ”tak­lagsölet” vi hade när den tyngsta delen av renoveringen var över­stånden. Jag tog vad jag hade, dvs förre ägarens gamla trallar från tvättstugan och ett par stumpar av virket jag fick över när den ur­sprung­liga altanen revs. Ända tills i år har de sett för överjävliga ut, men när kåken fick färg fick också bänkarna det :) Nu ser det väl rik­tigt okej ut, inte sant? Sen återstår det att se hur länge akrylatfärgen sitter ...

Den vita odlingslådan i bakgrunden, där min altantomat växer, är ock­så hopsnickrad av diverse rivningsvirke. Den blev vitmålad pga att al­tanräckena blev det och färgen har hållit bra.