lördag 2 september 2017

Tå- & hällöst

EN ANNAN HAR fått för sig att det är dags att prova på yoga, MediYoga för att vara mer precis. Därav produktionen av dessa yogasockor, för man måste förstås vara rustad när det bär till i mitten av den här månaden :-) De är stickade av superwash helyllegarn, har tack vare att de är helribbade en utomordentlig passform och sitter som gjutna.

fredag 1 september 2017

Fredagssmaskens

DET HÄNDER ALLTFÖR sällan nuförtiden, detta att jag lagar s.k. riktig mat. Men idag bar det till och med besked i och med fredagsmiddag i form av aubergine- och halloumiburgare med hemlagade batatstrips och dito tzatziki. Gott!

onsdag 30 augusti 2017

Vintern är räddad

IGÅR KOM JAG mig mycket sent om sider för att koka en rejäl sats rabarbersirap. Därmed är en av ingredienserna till eventuella rabarbermojitos säkerställd.

Jag undrar varför det alltid är så med rabarbern, att jag efter vårens första frossa liksom inte kommer mig för att ta vara på den?

måndag 28 augusti 2017

Men vad liknar nu det här?!

IDAG HAR JAG haft min nya induktionsspis EKI6550AOW från Electrolux i bruk i exakt fem dagar. Döm om min oerhörda förvåning när jag redan nu kan notera två tunna, ytterst distinkta, helt cirkulära »repor» på den ena av kokzonerna! Vad i hela glödheta är det för kvalitet på hällen på den här spisen??

Min förra spis, Husqvarna Regina Bistro, hade 27 år på nacken när hon nu fick avgå till förmån för detta moderna vidunder. Trots det hade Ceran-hällen, använd med exakt samma kokkärl som jag använt på den nya, inte en enda skråma. Det är kvalitet.

Tills jag fått svar från Electrolux på hur i herrans namn det kan vara på det här viset råder jag var och en som funderar på samma spis att hålla igen. Så här usel slityta ska det inte få vara.


Som jag skrivit till Electrolux kundtjänst i Finland, som hävdar att detta är ”skroma” (inte så bevänt med svenskan där), så förstår jag inte hur det av att ett kokkärl har stått stilla på hällen har kunnat uppstå en helt cirkelformad förändring som är tunn som en sytråd?? Repor uppstår då man drar kokkärlet över hällen, inte när det står stilla.

För övrigt känner man inte en tillstymmelse till skada i glaset när man drar med nageln över denna »skroma». Det verkar mera som dessa linjer sitter på hällens undersida och tittar man på dem med lupp är de iriserade (skiftar i regnbågens alla färger).


Jag borde ju ha förstått att jag inte skulle ha köpt Electrolux. Det märket står inte längre för den kvalitet och kundservice som det en gång i tiden gjorde.