fredag 27 april 2018

Sent om sider lite vårbestyr

DET HAR VARIT segt i starten den här våren. Inte förrän idag fick jag mina förkultiveringssådder gjorda. I år håller jag dessutom igen och har inte sått mer än vad som ryms i mitt miniväxthus. Det blir tre sorters tomat, spetspaprika, växthusgurka, chili, två sorters bönor och eventuellt squash om de urgamla fröna kommer att gro. Låg profil i år alltså.


Lika sent om sider har jag fått till stånd omplanteringen av de tre ekocitronplantor jag drev upp i fjol våras från kärnor enligt en för mig ny metodik upphittad på YouTube. Så här eländigt små såkrukor har de överlevt hela vintern i, men nu blir det riktiga terrakottakrukor och riktig citrusjord.

torsdag 26 april 2018

Äntligen börjar det röra på sig

VÅREN ÄR SEN i år, men sakta, sakta börjar det hända saker i trädgården. Ikväll beundrade jag mina ruggar med vita julrosor, som med tiden har börjat bli riktigt välvuxna och ynglar av sig så att det står härliga till.


Min »Clematis» blommar nu på Ravelry

MÖNSTRET TILL MIN senaste stickade ruta, »Clematis», finns nu uppe på Ravelry. Den är konstruerad så att antalet maskor överensstämmer med rutan »Campanula», vilket gör att man om man vill kan kombinera dem i ett och samma projekt. Rutan stickas med eller utan en avvikande färg på kanten.

Nu ska jag dra igång med att åstadkomma 63 rutor till nästa filtprojekt. Längre än så klarade jag inte av att hålla mig ... :-P

#ClematisKnittedSquareBaksidan blir nästan lika snygg som framsidan om man syr ihop rutorna med överhandsstygn från avigsidan:


Rutorna till mitt projekt kommer inte att ha en bård i kontrasterande färg, men mönstret är konstruerat så att det låter sig göras för den som så önskar:

tisdag 24 april 2018

Ny stickad ruta: »Clematis»

MÖNSTERKONSTRUKTION TILL EN en ny modell av stickad ruta är på G och den praktiska delen är avklarad. Nu återstår att författa textbeskrivning och konstruera diagrammet för rutan, som jag gett namnet »Clematis».

Mönstret kommer precis som min ruta »Campanula» att finnas att köpa på Ravelry.