fredag 18 mars 2016

Bieffekten

BARA FÖR ATT det blev så mycket apelsinkräm kvar: en glutenfri gräddtårtshalva med fyllningar med apelsinkräm respektive bananhack blandat med vispgrädde. Ovanpå är det duttar av schweizisk maräng, lite apelsinfiléer och en doft av kakaopulver.

Men mind you, det är alltså bara en halv tårta. Jag blir inte kompis med den glutenfria mjölmixen, så för att få höjd måste jag dela eländet i halvor att lägga ovanpå varandra :-/

Bak med bieffekt

DEN HÄR FREDAGEN skulle det inte bli någon tårta. Sju avklarade sedan årsskiftet känns som en rätt bra kvot redan. Istället tog jag mig för att baka chokladmuffins, kokade apelsinkräm till fyllning och har idag vispat ihop en topping av schweizisk maräng, snyggt kolorerad med hjälp av kökets sprillans nya gasbrännare.
Men ... Nu blev det en himla massa apelsinkräm över. Så visst, nog blir det en tårta också. Det lutar åt ett lager apelsinkräm och ett annat med mosad banan blandad med vispgrädde. I motsats till muffinsbaket som enbart var laktosfritt kommer tårtan att bli både det OCH glutenfri.

tisdag 15 mars 2016

Nu är det på G!

EN VECKA EFTER sådd är det många – alltför många – tomatfrön av olika sorter som grott.


Och så har jag slagit på stort och blivit med brännare. Nu jädrar i min lilla låda ska det göras svedda godsaker framöver! Bl.a. måste jag ju testa att göra crème brûlée eftersom det är något jag aldrig gjort förut :-)