lördag 12 september 2015

Expansion

IBLAND HAR MAN flyt på begagnatmarknaden! Så här på femte året med Glaspalatset hade jag börjat tycka att lite mer växthusodlingsutrymme inte skulle slå hål i sidan. Och si, som på beställning dök det upp ett litet Juliana på 4,8 kvm, så jag klippte till.

Det fina med att köpa beg. växthus ”på rot” (och med kanalplast, inte glas) är att man slipper montera ner och montera upp igen. Det gick hur ge­schwint som helst att ta hem det på släpvagn. Här har det nyss landat vid ”Rucklet”:


Tre dagar senare var det urgrävt där det skulle placeras och en sockel av impregnerat 50 x 200 byggd och på plats. Sen var det bara att lyfta dit hela härligheten och skruva fast.


Invändigt blir det inte plattlagt som i Glaspalatset. I det här ska jag odla på öppen jord och har bara byggt en låda i mitten, där det ligger plattor i bot­ten. Jorden kommer alltså att nå ända upp till lådkanten.


Här ska äntligen kunna odlas vindruvor inomhus, vilket förhoppningsvis ska resultera i fina druvor om några år. De jag har på friland ger i och för sig rätt god skörd så här på fjärde året, men bristen på sol och värme innebär att de varken blir särskilt stora eller smakar särskilt sött och gott. Ur led har denna sommar varit! Här är ett verkligt bevis för den saken, att mitt Sävstaholm äppelträd går i blom igen i mitten av september!