lördag 9 april 2016

Dagens design :-)

Gluten- och laktosfria muffins

EFTERSOM DOTRA ÄR laktosintolerant och bästisen inte tål gluten håller jag på och tränar på att bli bättre på framför allt den sistnämnda typen av bakning. Det artar sig faktiskt! Tårtbottnar börjar jag få till riktigt bra och med muffinsbaket flyter det också på.

De här chokladsmakande, med en touch av kaffe i smeten, ska fyllas med min hemlagade plommonsylt som är smaksatt med 70 %-ig choklad och kanel. Som topping rör jag ihop 50/50 av hårt (på gränsen till smör) vispad grädde och naturell, turkisk yoghurt och sötar blandningen med vaniljsocker. Det är ett både gott, fräscht och mycket nyttigare alternativ till alla traditionella smörkrämstoppingar.


Vår igen!

IDAG UPPTÄCKTE JAG helt i misstag att jag hade ett stort antal opublicerade kommentarer här på min blogg. Men skiiit!! Blogger har av någon anledning slutat skicka mig aviseringar om att någon haft något att säga, så jag ber alla er som kommenterat under de senaste månaderna så hemskt mycket om ursäkt för att det blivit som det blev!

Men över till lite vårrapportering då, som var min tanke. Jag har som vanligt sått en hel del och som vanligt har det blivit lite för mycket. Omgivningen får huka sig lite senare, när jag börjar springa efter folk med mina bebisar som söker nya hem ...


Här har vi sedan beviset på att jordens åttonde underverk HAR inträffat: jag har lyckats övervintra ett stort antal av mina pelargoner från ifjol!! Mer tur än skicklighet ligger bakom det konststycket ;-)


Och igår kunde jag inte hålla mig längre. Igår sådde jag såväl bladsallat som rucola och rädisa i mitt lilla, beg.-köpta växthus som är nytt på gården för den här odlingssäsongen. Jag känner hur det vattnas i munnen när jag tänker på nyplockad rucola på ostmackan ...


Dreglar av lycka gör jag däremot inte över prissättningen på non-hybridfröer här i handeln. 4,20 € för sex (ja, SEX) stycken paprikafrön – det vill till att sådden lyckas sen ... Nu minns jag plötsligt varför jag varit så ivrig med att samla in frömaterial från min egen trädgård.