lördag 6 december 2008

Smycken av rönnbär och galvad tråd

GRATTIS, SJÄLVSTÄNDIGA FINLAND! Under ”normala” om­stän­dig­he­ter skulle jag en dag som denna stå på den traditionella jul­mark­na­den i Mariehamn och försöka sälja mina produkter, men med ålderns rätt och bristande entusiasm har jag för första gången inte ens ref­lek­te­rat över att delta. Det är mycket, mycket bekvämare att sitta hem­ma och lägga upp varor on-line på Etsy; det är varmt, torrt och man får inte ont i fötterna ;)

Jag är verkligen inne på trådvridarbiten just nu och idéerna står som spön i backen. Det är spännande att kombinera torkade vilda bär med metall, och jag tycker själv det här blev rätt fint:
Som vanligt är det tiden som sätter gränsen för vad jag hinner och orkar göra. Däremot har jag efter en del vånda - och bollning med ett flertal människor i min omgivning - kommit fram till att jag måste unna mig möjligheten att få ordning i mitt hem och ordning på kontor & hantverk. När hyregästen evakuerar den 31.12 tar jag m.a.o. över utrymmet för eget bruk!

Knut, min ”bra-å-ha” norrman, är redan vidtalad att komma och ta upp ett nytt dörrhål mellan lägenheterna. Gud, så skönt det ska bli att snart ha ett kök som inte är en verkstad, ett sovrum som inte dubblerar som kontor och att slippa ha vardagsrummet fullbelamrat med färdiga produkter! Ekonomiskt blir det tufft, men ger jag inte mig själv den här chansen att försöka få det att funka känns det nästan bortkastat att alls ha köpt eget hus. If you get my point..? Sen vet man ju aldrig, kanske mitt livs charmante riddare på sin vita springare sen kommer galopperande också när jag väl har ett sovrum att er­bjuda istället för en 90-säng i en vrå i kontoret ... ;)

tisdag 2 december 2008

Smycken av rönnbär och oxiderad ståltråd

INGET NYTT ATT rapportera, men här i alla fall en bild på mina se­nas­te skapelser: ett halsband med ståltråd, torkade rönnbär och lite glas­pär­lor samt tillhörande örhängen. Vad allt kan man inte hitta på, så säg?Eller förresten, något nytt har jag väl ändå i och med att jag blir av med min hyresgäst. Från 1 januari står jag alltså med en tom, ny­re­no­ve­rad etta och i valet och kvalet om jag ska flytta kontor och hant­verk­stad dit eller hyra ut den på nytt för att få in en säker inkomst per månad. Jag behöver utrymmet för eget bruk, inget snack om sa­ken, men samtidigt behöver jag intäkten. Skit också, vad jag har beslutsångest ...