VILKEN ALLTIGENOM LYCKAD kväll det blev igår! ”Rucklets” kök utstrålar i vanliga fall ingen guldkrogsatmosfär, men i skenet av stearinljus och med blänket från gnistrande glas och nyputsat silver (jajamensan, äkta vara!) kan även ett råttbo te sig riktigt mysigt :o)

Och minsann, blev inte maten lyckad också! Vi började med en röra gjord på
Annacarins oefterlikneliga rökta fårfiol, finhackad och blandad med lika delar ädelost och turkisk yoghurt. Serverad med mitt nybakade
knaperknäcke och nedsköljd med ett glas av en utmärkt English Strong Bitter från
Ängö kvartersbryggeri, som även den landat hos mig med hjälp av Annacarin. Mums!

Varmrätten gick inte heller den av för hackor: ugnsstekt rådjur med hasselbackspotatis, en helt un-der-bar rödvinssås (fast jag själv var kocken tillåter jag mig att säga det) och morotsjulienne. Och till detta en av herr K medförd flaska Amarone della Valpolicella Classico årgång 2007. Herreduminskapare, vilket vin ... *suckar lyckligt*
Magnifico!
Efter det här var vi nästan för mätta, så min
”viliga” kladdkaka med vaniljglass fick anstå ända fram till tiotiden. Men då slank den ner utan besvär, med lite hjälp på traven av ett glas guatemalarom. Äckligt god även den ;o)
Sammanfattningsvis blev det en kväll utan egna raketer, innertaksförstörande champagnekorkar eller övriga traditionella åthävor, men verkligt, verkligt avkopplande och trevlig på alla sätt och vis – och klart gemytligare än ifjol, när jag var helt solo i ”Rucklet”. Så, tja, vem vet vad 2012 bär med sig ...
***
En årssummering av bloggandet hör också till innan vi lägger 2011 till handlingarna, och så här ser resultatet ut den här gången:
71.022 sidor har blivit lästa av
...
10.878 helt unika läsare (varav c. 30 % är helt nya) och
... varje läsare stannar i medeltal
4 minuter och 6 sekunder hos mig.
Jag är minst lika glatt överraskad som
ifjol :o) Fast min då uttalade önskning om att något fler åländska bloggläsare skulle tycka till om vad de får sig till livs har inte gått i uppfyllelse. Det är ju lite trist, men det blir kanske bättre i år?
Nu är det dags att ta itu med disken. Och sen behöver jag nog en promenad för att skaka ner all mat från igår. För tillfället känner jag mig som en anaconda som tryckt i sig en hel hjort. Uäk!
God fortsättning, allesammans!