måndag 31 augusti 2015

Ruckelhäxan rabatterar

OJ, SÅ LÄNGE sedan jag skrev något på bloggen! Hela sommaren har gått och här har inte hamnat en rad eller bild på hela tiden. Det är hög tid att dokumentera lite för framtiden.

Den riktigt stora nyheten är robotgräsklipparen, döpt till Kasper, som efter flera års övervägande och förfasande över priserna äntligen gick att upp­bringa av en kostnadsmässigt hanterbar modell. Nu kan jag kanske bli kvar i ”Rucklet” något längre än jag hade kunnat om jag tvingats fortsätta med konventionell klippning!På gården har jag inte gjort något direkt omvälvande – ännu. Men eftersom jag sedan försommaren drivit upp både det ena och det andra från frö och sticklingar har behovet av en ny rabatt varit stort. Det tog emot att börja gräva, det gör det numera, men jag började med att rita upp formen med sprejfärg:Sen var det bara att greppa spaden och sätta igång. För en gångs skull tillät jag mig faktiskt att ta det i etapper och så här såg det ut efter Dag 1:Andra dagen hade jag svårare att lägga band på mig. Jag grävde färdigt, skakade igenom alla lösgjorda bitar grässvål och klippte sedan ner det som blev kvar med gräsklipparen. På så sätt gick inget till spillo. Den sand­blan­dade jorden tillbaka där den kom ifrån och klippet i trädgårdskomposten.Idag ska det jordförbättras och sen kommer vi till det roliga: planterandet. Vi får väl se vad som hamnar där i slutändan, men jag har en massa som borde i jord, däribland:

- buddleja
- fläckflockel
- fackelblomster
- fjärilsviol
- trädgårdsriddarsporre
- mängder av temynta

Och i den befintliga delen måste det städas upp. Just nu växer det julrosor och hostor om vartannat. Så kan vi inte ha det! :-)