fredag 9 juni 2017

Ten Years After

FÖR TIO ÅR sedan gick jag en pilflätningskurs för välkände och skicklige dansken Steen Madsen. Sedan dess har det inte blivit mycket tillverkat, eftersom mina egna korgpilar inte gett mig tillräckligt med råmaterial förrän i år. Men nu bar det alltså av! Äntligen har jag kunnat tillverka något av lite format av min alldeles egenodlade pil. Och handlaget satt tydligen i, för visst blev det rätt fint, mitt nya växtstöd?

torsdag 8 juni 2017

Portalprojekt med pil

EFTERSOM MIN EGNA korgpilar i fjol äntligen producerade en årstillväxt som är något att ha bestämde jag mig igår för att ge en levande pilportal en chans. Även om slanorna är långa blev jag ändå tvungen att skarva från vardera sidan för att få till en böj som de planterade slanorna ska kunna bindas upp mot när – eller jag borde väl säga ”om” – de rotar sig och börjar växa.

Det här kan nog bli riktigt maffigt om jag har turen med mig och rotningen lyckas. Så här till en början har jag surrat en tvärslå mellan de båda portalsidorna för att i görligaste mån hålla dem raka, så även om det är väl tilltagen höjd på portalen får man allt komma ihåg att passa skallen när man passerar genom den!

måndag 5 juni 2017

Knopknåp

TJA, VARFÖR INTE när det är blött, kallt (inte ens 10°) och allmänt ointressant att vara utomhus?


Monkey's fist – apnäve – heter knopen ifråga och ska i det här fallet bli en nyckelring. Metalldelen, den egentliga nyckelringen, har jag faktiskt också gjort själv av grov koppartråd som hamrats styv.