fredag 29 juli 2016

Fågelfix

DENNA DAG BÖRJADE jag med att tillverka en fröautomat åt småfåglarna. Man kapar botten av en glasburk med skruvlock, borrar ett par hål för upphängning, slipar in ett par hål där fröna kan rinna ut och så limmar man ihop burken med en assiett. Vid den här automaten lär nog kajorna få svårt att få till det ... hoppas jag i alla fall.


torsdag 28 juli 2016

Dagens glasbruk

JAG HAR HELT snöat in på att kapa glasflaskor just nu, om nu någon skulle ha missat det :-) Idag blev det en dörr-/vällingklocka att hänga utanför ytterdörren. Min digitala gick sönder för länge sedan och ibland när någon knackat på har jag missat det. Med den här blir det kanske bättre?

Det som fattas ännu är att borra ett litet hål i kläppen som består av en prisma i plast som jag bärgat från en lampa som skulle kasseras. I hålet ska det en ögleskruv och i ögleskruven ska det hänga något attt hålla i när man vill klämta i klockan.


Och så blev det en liten självbevattningskruka, lämplig för sticklingdrivning:


tisdag 26 juli 2016

På oprövad mark

MÅNGA TYPER AV hantverk har jag hunnit prova på genom livet, men i år är det första gången jag ger mig på glas. I första hand baserat på att upcycla tomflaskor och göra dem till något användbart. Här är några smakprov på vad man kan göra om man kapar dem, men bear in mind att jag är total nybörjare när det gäller att gravera och slipa i det här materialet!

Diverse värmeljuslyktor av olika typer av glasflaskor med neder- och överdelar kombinerade lite kors och tvärs:


Här ett vindskydd för värmeljus som jag gjort av en tom romflaska, där jag förutom att kapa bort botten också kapade av korkdelen upptill innan jag slipade in mönstret. Lite flower power över det hela och med ett högaktuellt budskap:


Schysta dricksglas gjorda av sex lokalproducerade ölflaskor av märket Stallhagen:


Och fyra stycken glas av fyra rejäla, tyska ölflaskor i vilka godset är tjockt: