lördag 2 augusti 2008

Sålt på Etsy

AH, DET EFTERLÄNGTADE regnet är äntligen här! Vem trodde väl att man med denna sommar som varit så långsam i starten skulle hop­pas på några hela dagar med nederbörd?

Idag har det varit ännu en sån där trevlig morgon med nattlig för­sälj­ning på Etsy. Oj, vad skoj! Jag måste förstås visa vad det är som tril­lat iväg över Atlanten denna gång:

EN ÄLGGRYTLAPP ...


EN AV MINA OVANLIGARE MOBILER ...

(Vill du se fler av mina mobiler?
Gå då vidare till min photostream på Flickr genom att klicka HÄR!)


ETT GRYTLAPPSPAR MED STILISERADE BLOMMOR ...[tags: flower, paper, folded, glitter, mobile, pot-holder, crochet, elk, moose, flower]

fredag 1 augusti 2008

Diverse hemlagat

DET DRAR IHOP sig till oväder. Meteorologerna siar om regn i da­gar­na tre, vilket inte skulle vara helt fel med tanke på den rådande tor­kan. Min trädgård gråter trots att jag med min dagliga kvällsvattning ökat min vattenförbrukning med säkert 50% jämfört med fjolåret ...

Jag satt och kikade igenom lite bilder jag sparat och snubblade bl.a. på den här:Det är några smakprov från min senaste luffarslöjdsperiod. Och nu blev jag ju genast sugen på att sätta igång med den typen av hant­verk igen :) Ja, herreminje så mycket olika sorters hantverkande jag pulat med under åren. Här är ett annat exempel, riktiga urblåsta hönsägg på pinnar att blanda med påskriset eller sticka ner i blom­krukor:Och i fjol gick jag en kurs i pilflätning. Jominsann och med ett riktigt proffs som ledare, Steen Madsen från Danmark. Det var så kul att jag nu planterat egen pil på gården och ivrigt väntar på att kunna ta till vara min första egna skörd. Under tiden har jag roat mig med att flä­ta saker till trädgården av vide- och sälgsly. Men det här är i alla fall min allra första egenhändigt tillverkade korg:

Livet är fästligt

ÅRETS FÖRSTA FÄSTING - och förhoppningsvis den sista - hittade jag i vänster knäveck i morse när jag vaknade. Det var en pytteliten nymf, en knapp millimeter lång, som lossade väldigt lätt med min gam­la beprövade metod för fästingborttagning: Vät en fingertopp med lite spott och gör små cirkulära rörelser motsols med fingertoppen place­rad på fästingen. Tryck inte hårt, bara så mycket att kroppen följer med!


Och så vill jag visa hur det blev med den nedkortade och ommålade gamla skolhatthyllan.

onsdag 30 juli 2008

Sålt på Etsy

MORGNAR SOM DEN här är det kul att vakna, när man slår på datorn och upptäcker att man sålt någonting på Etsy :)

Nattens försäljning var en mobil med pappersstjärnor ihopmonterad enligt den princip som den amerikanske konstnären Calder introducerade. På 1950-talet, tror jag. Så här ser den ut, nu packad och färdig för att skeppas till sin nya ägare i USA:Vill du se fler av mina mobiler?
Gå då vidare till min photostream på Flickr genom att klicka HÄR!


[tags: moravian star, paper, folded, glitter, mobile, origami]

söndag 27 juli 2008

Loftsängen är färdig!

PROJEKTET FÖR DAGEN är att måla de hembyggda konsoler + ett hyllplan som jag grundmålade igår. Det ska bli ”sängbord” på hög höjd intill loftsängen, som således är på plats (med tacksam assistans av goda vännerna Peter och Micke) och blev kanonbra – se bilden ne­dan.

Jag gjorde sargen på långsidan i två delar, så den övre biten går att fälla ner när man ska bädda. För mig som är kort i rocken är det ett måste när madrassen är 160 cm över havet ;) Senare under dagen måste jag också fortsätta målningen av stegen som hör till sängen. Ööörk ...

Plus att jag fått ett ryck och skruvat isär en sån där hatthylla som fanns i alla skolor på 60-talet i sina minsta beståndsdelar. Den var lite för lång, så nu har jag kapat den och sandpapprat bort lack och årtals med smuts. M.a.o. måste även denna grundmålas. Även om jag form­li­gen avskyr att måla så vill jag få det här gjort, för nu – 2½ år efter in­flyttningen – ska flickstackarn äntligen få ett rum som är genomtänkt.

Och när jag nu ändå är igång med att måla har jag sent om sider gjort slag i saken och ruggat upp ytan på mitt bokfolierade IKEA-nattduks­bord på hjul. Det ska också bli vitt. Det kommer att bli mycket trev­li­gare i kombination med min sänglampa, den ena av mina två Paavo Tynell-lampor av modell 9227.

Jag är så hjärtinnerligt utled på allt vad fuskbok heter, så jag planerar t.o.m. att göra mig av med min BILLY. Modellen är det inget fel på men jag vill att den ska vara vit.

HUMOR > Religions of The World