fredag 6 november 2009

Egen boksajt på gång!

SEDAN I TISDAGS har jag en helt egen boksajt uppe: http://www.blogger.com/. (Länken är bruten; sajten är flyttad till http://sites.google.com/site/1nyttkapitel/)

Orsaken? Tja, jag ”ruttnade” slutgiltigt på hur dåligt mångt och mycket fungerar på Kapitel 1. Jag menar, det intressanta är ju trots allt att enkelt hitta något att läsa; skit samma vem som ligger på topplistor hit och topplistor dit. Men problemet på K1 uppstår om man inte ligger högt på någon lista, för då är det ingen som hittar ens böcker.

F.n. är det endast mina egna verk som finns där, men med tiden dyker det kanske upp andra författarwannabes som har lust att publicera hos mig. T.v. är jag dock mer än nöjd med ett lugnt hörn att få husera i för mig själv :)

Böckerna är tillgängliga – snyggt och prydligt ombrutna – i behändigt pdf-format, för läsning i Acrobat Reader. Kanske pdf funkar i Adobe Digital Editions också, men det låter jag vara osagt. Att få läsa i ”riktigt bokformat” är faktiskt bättre än på K1, där det sannerligen inte är något nöje att läsa; ett evigt klickande till nästa sida, nästa kapitel osv. Plus att formateringsfunktionerna är värdelösa. Förstaradsindrag är t.ex. fullständigt omöjligt att åstadkomma utan att manuellt sitta och hacka in ett antal mellanslag ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!