onsdag 5 februari 2014

Nyhetens behag


YES, BOX! JAG börjar äntligen få lite häng på hur det ska göras, det här med stickning av übermönstrade vantar. Då är det dags att ge sig i kast med egen mönsterkonstruktion, för att följa andras mönster har jag i allmänhet svårt för när jag väl förstått tekniken.

För att göra det liite lättare för mig, för jag är trots allt glad nybörjare, gjorde jag igår slag i saken och inhandlade en liten manick som jag saknat under hela mitt långa stickarliv: en varvräknare. På sätt och vis känns det som en överdriven lyx, för det går ju trots allt lika bra att hål­la räkningen med penna och papper, men har man funderat på sa­ken i 30-35 år är det kanske dags ..?


Medan garnet från den upprivna tröjan torkar ägnar jag mig f.n. åt att färdigställa en ny e-bok; en samlingsvolym, som kommer att innehålla en kortroman och tre noveller, upplockade från skrivbordslådan och avdammade. Arbetsnamnet är ”YOLO [man lever bara en gång]”, ef­tersom temat för samtliga berättelser är precis det.

YOLO är en förkortning som används flitigt i den virtuella världen och som står för You Only Live Once :o)

4 kommentarer:

 1. Din stickning blir mer och mer proffsig. En varvräknare har jag aldrig sett förut... vrider du på den för varje varv, eller?
  Så kul, att det kommer en bok till! Ja, det är lika bra, nu när du "är i ropet"!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varvräknare har nog funnits huur länge som helst, men av lite olika modeller. Den här tyckte jag var smart, i och med att den går att kroka på stickan som en samtidig varvmarkör. Man vrider på ändorna, precis som du gissade.

   Vi får väl se när nästa bok kommer. Först måste jag redigera texterna en smula, nu när de "legat till sig" en ansenlig tid.

   Radera
 2. Jag kommer att sticka din vante.kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nej, nej, den här ska du inte sticka, kvinna!! Det här mönstret var bara med som illustration för att jag börjat knåpa på egna mönster och är definitivt inget att sticka något efter. Dessutom blir mudden alldeles för hög med det här blommönstret (även om det är snyggt som sådant).

   Jag har ett annat mönster på gång och håller på att sticka prototypen till det. Om du kan tåla dig lite, så kommer det inom kort en bild på en färdig vante. Gillar du DET mönstret skickar jag det gärna åt dig via mejl.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!