fredag 13 februari 2015

Spin-off

IBLAND BEHÖVER MAN en knuff för att komma igång. Jag har i flera år tänkt att jag skulle sticka mig ett par sköna halvvantar, men av samma anledning som bagar'ns ungar blir utan bullar och skomakar'ns utan skor har det liksom inte blivit av. Inte förrän nu, bara för att jag fick be­ställ­nings­job­bet på ett par enhörningsvantar. Men de blev ändå som de blev, mina egna, eftersom jag inte ödade nytt garn på dem utan tog av reststumpar efter mer seriösa projekt.


Och enhörningarna, de blev riktigt snajdiga! Eftersom jag stickade dem på aningen för stora sidan har jag efter färdigställandet kunnat tova dem lite lätt. På så vis ger mönstret ett mjukare intryck och själva vanten blir tätare och därmed varmare.


4 kommentarer:

 1. Jättefint och kreativt - som vanligt!
  Ha en fin helg!
  Monica

  SvaraRadera
 2. Som vanligt bugar jag, full av beundran för din hantverksskicklighet. Tur att jag har företaget Ullcentrum alldeles i närheten så mina fingrar slipper få köldskador.
  Kram och trevlig helg /Kerstin

  SvaraRadera
 3. Ha en fortsatt bra Alla Hjärtans Dag. Fina vantar visst är det roligt att sticka dom.

  SvaraRadera
 4. Snygga vantar, båda paren! Här sitter jag också och stickar men det blir sockor på löpande band. Också de av restgarner. Yngsta dotra har redan såpass många att jag fick rensa ut ett rejält antal här i höstas av sådana hon fått av andra och ärvt av syskon samt några av undertecknads varianter. Förde en hel stor plastkasse till UFF-lådan.... Det var ett wake-up-call som fick mej att inse att hon inte behöver fler par förrän fötterna är minst 3 storlekar större!

  Så nu stickar jag sockor istället som får gå direkt till en insamling för Baltikum. Nån frusen stackare där kanske är tacksam över mina hopkok av färger och mönster för varma är iaf sockorna! Och absolut unika. ;)

  H. Pipi

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!