onsdag 11 mars 2015

Motvillig ”självis”

VÄNINNAN OCH JAG smider planer på att eventuellt turochretura till Tall­inn inom en snar framtid. ”Nog har du väl ett giltigt pass?” frågade hon mig härom dagen. Nå, det hade jag förstås inte. Det som fanns hade jag för mig att möjligen blivit ogiltigt för sisådär ett år sedan. Men si, det slutade gälla redan 1 december 2011! Så, usch, det var bara att sätta igång med att an­söka om ett nytt.

Till pass behöver man foto. I fotobutiken kostar det nöjet 15 €, men har man kamera och någorlunda hum om fotografering går det utmärkt att ta den nöd­vändiga bilden själv och sedan blinka vackert mot bekanting med foto­printer, för att få konterfejet utskrivet på en av tillståndsmyndigheten god­känd papperskvalisort.

Men hu... Varför ser man alltid ut som en återfallsförbrytare på såna här bil­der? Och gudihimlen så sned en annan är i fejan! Delade man rakt av på mitten skulle man utan problem kunna tala om ”Ruckelhäxans två ansikten”.


Jojo, vacker är man definitivt inte. Men sällsynt! ;-)

6 kommentarer:

 1. Jämfört med mitt, relativt nya passfoto, så är du skön som en gudinna på ditt! Jag är förvånad att mitt pass funkade i tullen, jag hade ingen aning om att jag såg så hemsk ut...
  Kul att åka till Tallinn, dit skulle jag också kunna tänka mig att åka. Vi har varit i Vilnius men inte i Tallinn eller Riga.
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det ett märkligt fenomen att man inte känner igen sig på foto trots att man dagligen ser sin egen spegelbild? Jag får samma skrämselhicka varje gång jag fastnar på bild - vilket som tur är inte händer särskilt ofta. Jag står hellre bakom kameran själv.

   Till Tallinn har inte jag heller varit förut, men väl till Estland, eftersom jag flera gånger under min tid som sambo med Stora A:s pappa besökte ön Ösel. Men Tallinn lär nog spela i en helt annan division än Kurressaare på Ösel ;-)

   Radera
 2. Det naturliga är väl vackrast å håller i längden inget fel alls.Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodu, naturligt är det nog så det förslår. Fast om du tittar riktigt, riktigt noga har jag faktiskt mascara på mig på bilden. Men bara på de övre ögonfransarna, för man ska ju inte överdriva sin fåfänga, haha!

   Radera
 3. Ojojoj! Påminn mig inte! Jag såg till min fasa att mitt körkort måste förnyas i maj och det innebär ett nytt foto. Fy sjutton!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 4. Tallin och Estland! Massa snygga Stickevantar att inspireras av. Härligt!
  Här i Sverige får man fota sig hos polisen, man ser ut som man förtjänar då.
  De allra vänligast hälsningar.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!