fredag 18 mars 2016
Bak med bieffekt
DEN HÄR FREDAGEN skulle det inte bli någon tårta. Sju avklarade sedan årsskiftet känns som en rätt bra kvot redan. Istället tog jag mig för att baka chokladmuffins, kokade apelsinkräm till fyllning och har idag vispat ihop en topping av schweizisk maräng, snyggt kolorerad med hjälp av kökets sprillans nya gasbrännare.
Men ... Nu blev det en himla massa apelsinkräm över. Så visst, nog blir det en tårta också. Det lutar åt ett lager apelsinkräm och ett annat med mosad banan blandad med vispgrädde. I motsats till muffinsbaket som enbart var laktosfritt kommer tårtan att bli både det OCH glutenfri.
Men ... Nu blev det en himla massa apelsinkräm över. Så visst, nog blir det en tårta också. Det lutar åt ett lager apelsinkräm och ett annat med mosad banan blandad med vispgrädde. I motsats till muffinsbaket som enbart var laktosfritt kommer tårtan att bli både det OCH glutenfri.
Sparat i följande arkivlådor:
Köksanteckningar,
Muffins
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!