lördag 9 april 2016
Gluten- och laktosfria muffins
EFTERSOM DOTRA ÄR laktosintolerant och bästisen inte tål gluten håller jag på och tränar på att bli bättre på framför allt den sistnämnda typen av bakning. Det artar sig faktiskt! Tårtbottnar börjar jag få till riktigt bra och med muffinsbaket flyter det också på.
De här chokladsmakande, med en touch av kaffe i smeten, ska fyllas med min hemlagade plommonsylt som är smaksatt med 70 %-ig choklad och kanel. Som topping rör jag ihop 50/50 av hårt (på gränsen till smör) vispad grädde och naturell, turkisk yoghurt och sötar blandningen med vaniljsocker. Det är ett både gott, fräscht och mycket nyttigare alternativ till alla traditionella smörkrämstoppingar.
De här chokladsmakande, med en touch av kaffe i smeten, ska fyllas med min hemlagade plommonsylt som är smaksatt med 70 %-ig choklad och kanel. Som topping rör jag ihop 50/50 av hårt (på gränsen till smör) vispad grädde och naturell, turkisk yoghurt och sötar blandningen med vaniljsocker. Det är ett både gott, fräscht och mycket nyttigare alternativ till alla traditionella smörkrämstoppingar.
Sparat i följande arkivlådor:
Köksanteckningar,
Muffins
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!