tisdag 22 augusti 2017

Segaste sommaren ever

DEN GÅNGNA SOMMAREN har på många sätt och vis varit den segaste ever, men särskilt när det gäller tomatodlingen. Inte förrän nu, i augusti månads sista, skälvande minuter, börjar tomaterna i mitt växthus visa en antydan till att rodna. Det vete fåglarna om ens en bråkdel av den relativt stora mängden gröna frukter kommer att hinna mogna ut innan kylan kommer. Surt.


Plantorna som sådana har i år vuxit sig starkare, frodigare och mer fruktbärande än någonsin. Antagligen tack vare kombinationen god jord och omväxlande vattning med flytande gödsel och lakvatten från min bokashikompost. Och gurkplantorna, de tre jag har av sorten 'Tanja', har gett många kilon fina gurkor. Det är rätt djungelaktigt i det mindre av mina två växthus:


I det andra växthuset krukodlar jag paprikor. Även där blir skörden riklig, men mognar långsamt. Fast paprika kan man ju äta grön också, så i det fallet är det inte hela världen.


Annars ser jag faktiskt fram mot att det drar mot höst, för lusten för trädgården har varit förskräckande liten det här året. Hoppas verkligen jag kommer igen med nya tag 2018!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!