måndag 12 februari 2018

Om när envishet betalar sig

FÖR NÅGRA VECKOR sedan fick jag plötsligt för mig att jag bara måste sticka mig en arantröja, en ersättare till en i naturvitt som jag gjorde för många, många år sedan och som är ett minne blott sedan länge.

Det hela började med att jag hann ungefär 1/3 av fram- och bakstycke med Drops "Flora" i naturvitt. Sen märkte jag att jag hade gjort ett fel i det s.k. björnbärsmönstret redan några varv efter resåren. Det var bara att repa upp ... Samtidigt bestämde jag mig för att det trots allt var lite väl tunt garn, så jag bytte till Drops "Karisma" i grått.

Jag hade tänkt följa ett mönster ur boken "Fiskartröjor och andra tröjklassiker" av Uuve Snidare, men som det ända från början visade sig att i beskrivningen finns ett gruvligt fel gick jag all in och satsade på rund- och strumpstickning hela vägen istället för att sticka delarna var för sig. Plus att grovleken på garn och stickor inte heller stämde, så det blev mycket räknande vill jag lova – plus att jag blev tvungen att lära mig att göra flätvridningar på avigsidan, liksom även björnbären, när jag kom upp till avmaskningen för halshålet.

Men idag, efter sju sorger och minst åtta bedrövelser, är jag färdig! Nu ska här bara fästas trådar.


Jag har också lärt mig ett nytt sätt att maska av vid halsringningen. Med sydda maskor enligt en speciell teknik, som innebar att jag först måste gå över från 2x2-ribb till 1x1-modellen. Men snyggt som attans blir det och helt elastiskt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!