fredag 20 april 2018

Rawfood citron- & lakritsbollar

HIMLA SMASKIGA NÅGOT-LITET-TILL-KAFFET-BOLLAR och särskilt för den som i likhet med mig gillar både lakrits och syrligt.

DU BEHÖVER:
Tillagningen förutsätter att du har en foodprocessor med kniv.

4 dl krossad mandel
1,5 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
en knapp ½ tsk salt
1 msk lakritspulver
15 urkärnade dadlar
finrivet skal från en citron
saft från en ½ citron

+ lite kokosflingor till garnering

GÖR SÅ HÄR:
Sätt alla ingredienser utom citronsaften i foodprocessorn. Kör på hög hastighet tills det börjar bli en hyfsat homogen massa, som uppstår när mandeln finfördelats och bearbetats en stund.

Sänk hastigheten och tillsätt citronsaften lite i taget. Smeten ska bara bli så pass fuktig att den håller ihop när man rullar en klick till en boll. Blir den av någon anledning för torr kan du antingen tillsätta lite mer citronsaft eller kokosolja. Det senare om du tycker att det redan smakar tillräckligt av citron.

Ställ in bunken i kylen och låt massan kallna ordentligt. Forma 20-25 bollar och rulla dem i kokosflingor. Förvara i kylskåp.

1 kommentar:

  1. Hej Nina! Det där låter gott. Kanske ska prova någon gång. Dadlar är ganska nyttigt, de innehåller bl.a. magnesium, har jag fått lära mig, som är bra för sömnen.Ha det bra/Eva L

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!