onsdag 25 januari 2012

Grå Araninspirerad tröja – ta-ta-raa!

 

Den blev rätt fin, om jag får säga det själv.
Men det beror kanske på mannekängen..?

Som jag ju i och för sig också har gjort nästan själv ;o)


Och sånt här kul kan man göra på www.photofunia.com:


Tack för tipset, Marianne!


14 kommentarer:

 1. Såå fin tröja! Och modellen också! Visst är det skoj med photofunia! =)

  SvaraRadera
 2. Tack, du :o) Och PhotoFunia är skitkul!!

  SvaraRadera
 3. Vad snygga de är dina verk!

  Har annars tänkt be dej om råd: Igår fick jag filten klar som jag stickat på nu i snart ett år (?), den med gerade rutor alltså. Blev en skapelse på 1m x 1,50m kanske. Men nu tycker jag kanterna är så där lagom snygga. Speciellt i den ända jag började då jag var novis på systemet. Filten töjer ju rätt bra så OM jag skulle virka en kant runt vill jag ju helst att den blir lika följsam som resten av filten. Annars finns risken att kanten blir en stel ram och då blir det bara dumt. Har du nån bra idé?

  SvaraRadera
 4. Återigen sänder jag en tanke till mina kassar och kartonger med halvfärdiga alster uppe på vinden och återigen önskar jag mig en liten, liten smula av din energi! Jättesnygg tröja!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 5. Pipi:
  How about att sticka en "ram"..? Börja då med att med hjälp av en virknål av samma storlek som stickorna haft plocka upp maskor längs en långsida. Sticka en så bred kant du vill och maska av ganska löst (enklast att göra om du som avmaskningssticka använder en som är ett halvt till ett nummer större). Sticka båda långsidorna och därefter kortsidorna. Det borde funka bra och bli lika följsamt som resten av filen :o) Nog kommer det väl en bild på din blogg när skapelsen är helt färdig?!

  Kerstin:
  Energi eller envishet, det är frågan. Men jag hade totaalt glömt bort hur mycket jag avskyr att montera stickade arbeten :o/ Stickar gör jag gärna, men skulle väldigt gärna överlämna den delen av arbetet åt någon annan. Trådfästandet också, nu när jag tänker efter ;o)

  SvaraRadera
 6. Hejsan

  Jo en verkligt fin och mysig tröja blev det...och redan på reklamplats i centrum? hehe.

  SvaraRadera
 7. Haha! Ja, kan du förstå, jag hann knappt fästa sista trådändan före affischerna var uppe ;o)

  SvaraRadera
 8. Jättefin tröja å modellen passar så bra i den. Vad snabb du var,visst är det roligt att sticka i olika mönster när man ser hur det växer fram.
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Såå snygg tröja och en supersnygg modell!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 10. Skitsnygg! Fast så ska man ju inte säga så jag säger att det är jättesnygg, mycket snygg, urläcker.
  Och tänk så bra den passar på modellen, som gjord för henne. Men det kanske inte var tillverkarens tanke?

  Nyfiken i en strut måste förstås in och glutta på den där länken.

  SvaraRadera
 11. Stickmamman:
  Modellen passar nog bättre i den än vad stickerskan gör, men modellen kan inte ha ylle mot kroppen :o/ Med stickor nr 5 är ju ett sånt här projekt gjort i en handvändning, så så värst snabb var jag faktiskt inte. Jämför man med dig är jag rena snigeln ;o)

  Monica:
  Är benägen att hålla med, även om jag nu råkar vara mamma till båda ;o)

  Cici:
  Nä, tillverkarens tanke var en ny tröja åt sig själv. Men nu när jag sett den på Lilla A slutar det väl med att den blir en hyllvärmare :o/ Fast jag kanske kan övertyga mig om att den är preciis lika klädsam på mig? Får jobba på det, annars är jobbet till spillo!

  PhotoFunia är verkligen kul! Man kan hitta på mycket bus på den sajten :o)

  SvaraRadera
 12. Snyggt!!!!!!
  Jag vill gärna ha en Islandströja!
  ;-)

  Steffe

  SvaraRadera
 13. Nina, jag håller med alla andra "tyckare". Flätstickning kommer väl aldrig att gå ur modet, det finns knappast något mer klassiskt.
  Jag skulle kunna tänka mig att sticka en moss- eller buteljgrön sådan tröja till nästa höst. Jag hade en i patentstickning men den har jag slitit ut.
  Nu ska jag gå in på den där sidan PhotoFunia och se vad man kan hitta på där.
  Kramen
  Monkan

  SvaraRadera
 14. Stefan:
  Thanks! :o) Synd för dig att jag avskyr att sticka flerfärgat ;o) Men du, flirta med Stickmamman, hon är en jäkel på sånt!

  Monkan:
  Jag var och letade ett blandgarn häromdagen, för att med lite tur kunna sticka något liknande åt Lilla A. Då råkade jag få ögonen på ett underbart mörkrött garn och blev ryysligt sugen på att sticka en liknande flätmönstrad till åt mig själv. Men det får bli en senare fråga. Just nu är det grå yllesockor som fastnat i fingrarna :o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!