onsdag 23 oktober 2013

Aktia alltså ... *himlar med ögonen*

DATERAT DEN 24.7.2013 skickade jag en anhållan om återköp av min frivilliga pensionsförsäkring till Aktia Livförsäkring Ab (eller, tja, i slut­ändan Alandia Försäkrings dotterbolag Liv-Alandia).

Enligt för­säk­rings­vill­ko­ren ska en sådan anhållan göras inom tre må­na­der från da­te­ring­en av ett intyg från arbetslöshetskassan om att man under de senaste 60 veckorna lyft arbetslöshetsdagpenning i minst 200 dagar. Jag bi­fo­gade ett intyg daterat den 25.4.2013, så min an­hållan gjordes med en dag tillgodo och följaktligen inom utsatt tid.

Idag hävdar Aktia att så inte är fallet, eftersom de inte mottagit och öppnat mitt brev förrän den 1.8.

Hur mycket får ett försäkringsbolag egentligen bryta mot sina egna vill­kor innan det börjar betraktas som kriminellt??

4 kommentarer:

 1. De har nog passerat den gränsen med råge redan!

  Pipi

  SvaraRadera
 2. Tänk, man tror hela tiden att man inte kommer att förvånas längre. Fast man hela tiden förvånas. Fast dom kanske hade brevöppnaren på lagning, eller sjuk, eller så tror dom att folk i allmänhet är dumma ( och tror att dom själva är smarta och kan luras utan att det märks)

  Allra vänligaste hälsningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte göra annat än nicka och samtycka med vad du säger. Självfallet är det dateringen på ett dokument som är det som gäller, inte vilket datum kuvertet når mottagaren eller när denne behagar öppna det. Och särskilt inte i ett sådant fall där det inte står i villkoren, att ansökan ska finnas tillhanda inom en viss tidsrymd. Formuleringen i försäkringsvillkoren är, att den ska vara skriftligen gjord, that's all.

   Ponera till exempel, att försändelsen blir felsorterad av posten och hamnar på villovägar under X antal veckor eller månader innan den når adressaten. Inte fan kan mottagaren i så fall hävda att det är mitt fel att den anländer alldeles "för sent"! Nej, min själ, det är innehållets datering som är avgörande. Det och ingenting annat.

   Men vi får väl se vad Försäkrings- och finansrådgivningen kan göra åt saken. De har fått sig hela den märkliga korrespondensen tillhanda, som en liten spännande komplettering till det ännu märkligare försöket att slippa bevilja mig premiebefrielse i enlighet med försäkringsvillkoren.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!